ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ή Δημιουγούνται!

Πιστέψτε στην ΕΛΛΑΔΑ - γιατί έχει Αστήρευτες Πηγές.
Πιστέψτε στους ΕΛΛΗΝΕΣ - γιατί έχουν Απίστευτες Ικανότητες!
Ακολουθείστε το ΑΣΤΕΡΙ σας - αφού μάθετε Πώς να το Δημιουργείτε!
Βρείτε τις Δουλειές που Υπάρχουν, ή Δημιουργείστε τις, ...ακόμη και μέσα στην Κρίση - αφού μπορείτε με τα ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (κάντε Κλικ)!

Βρείτε εδώ την ΓΝΩΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ που χρειάζεστε, δωσμένες όπου πρέπει σοβαρά, αλλά και όπου πρέπει με Χιούμορ, για:
* ΕΥΡΕΣΗ Εργασίας: Κανάλια Αναζήτησης, Βιογραφικό, Συνέντευξη, Πρόσληψη

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Δικής σας Δουλειάς: Τρόποι Εύρεσης Επιχειρηματικών Ιδεων, Αποδοτικοί Συνδυασμοί, κλπ.
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Εργασίας: Διατήρηση Θέσης, Αύξηση και Προαγωγή
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Αυτοαπασχόλησης ή Μ.Μ. Επιχείρησης: Αποδοτικοί Τρόποι Διαφήμισης και Marketing με Μηδαμινό ή Μηδενικό Κόστος

* ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Στατιστικές, Συστήματα, Στρατηγικές (κυρίως για το Τζόκερ, αλλά με Εφαρμογές και για άλλα Τυχερά Παιχνδια).

Ελάτε στην Άκρη, τους εί
πε. Είπαν: Φοβόμαστε. Ελάτε στην Άκρη, τους είπε. Ήλθαν. Τους Έσπρωξε και ...ΠΕΤΑΞΑΝ!
(Τους είχε δημιουργήσει Φτερά, αλλά αυτοί δεν το είχαν πιστέψει - ακόμα!)
Come to the edge, he said. They said: We are afraid. Come to the edge, he said. They came. He pushed them and they ...FLEW!
Guillaume Apollinaire

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Τζόκερ, Λόττο και ...Μπουρλότο Ι: Πλάνο Κέρδους

Γιατί δεν Έγραψα τίποτα μέχρι τώρα γι' αυτό το Θέμα

Τα Παιχνίδια Τύχης (Τυ-Παι) είναι άλλο ένα από τα πεδία γνώσης που με ενδιαφέρουν. Δίσταζα όμως μέχρι τώρα να γράψω κάτι πάνω σε αυτά, παρ' όλο που μου το ζητούσατε όσοι με ξέρατε  Offline - και πρόσφατα βέβαια Online. O λόγος είναι ότι δεν ήξερα αν είναι σωστό να "ανακατέψω" ένα τέτοιο θέμα σε αυτό ακριβώς το Blog.
Βλέπετε, το Blog αυτό είναι το πρώτο που έφτιαξα και το ξεκίνησα με εφόδια το μεράκι και την αγάπη μου προς το θέμα της Απασχόλησης, που ενδιαφέρει σχεδόν κάθε οικογένεια. Ο σκοπός μου ήταν ακριβώς να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερα άτομα στον τομέα αυτό.
Αισθάνομαι ότι αν το χρησιμοποιούσα για να προσθέσω άρθρα για θέματα όπως τα Τυχερά Παιχνίδια και διάφορα άλλα, θα ήταν σα να έβαζα "μπουρλότο" στην εμπιστοσύνη και την σχέση μου με το κοινό αυτού εδώ του Blog.

Ίσως Χρειάζεται ένα 2ο Blog

Ίσως κάποτε να κάνω ένα 2ο Blog, ας πούμε γενικώς για Οικονομικά Θέματα, οπότε μπορεί να μεταφορτώσω αυτό το άρθρο εκεί, μαζί με άλλα παρόμοια, που έχω καταχωρημένα σε ηλεκτρονικές μνήμες.
Πάντως διστάζω ακόμη για κάτι τέτοιο, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που γράφουν σε αυτό τον τομέα (i.e. about Personal Finances) και όλοι σχεδόν τείνουν να περιγράφουν "εύκολες, μαγικές φόρμουλες" του τύπου "Get Rich Quick", εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και την άγνοια των πολλών.
Νομίζω πως η μέχρι τώρα παρουσία μου στην Ιστολογιόσφαιρα, έχει δείξει ότι εγώ βαδίζω σε άλλη κατεύθυνση, που είναι μεν πιο δύσκολη, αλλά είναι και πιο πραγματική. Αυτήν ξέρω και υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια (Offline) και αυτήν θα συνεχίσω (Online) να υπηρετώ .

Απασχόληση και Τυχερά Παιχνίδια: Υπάρχει Σύνδεση;

Αν απορείτε πώς μπορεί να συνδυάζεται το θέμα της Απασχόλησης με τα Τυ-Παι, θα έλεγα ότι αυτό γίνεται εύκολα, αν το δείτε σαν μια σειρά από Βήματα, που ξεκινούν από την Απασχόληση και καταλήγουν στα Τυ-Παι - και ευελπίστως στην κερδοφορία:
  1. Εξασφαλίζουμε πως έχουμε μια Απασχόληση (Ετερο-ή-Αυτο-απασχόληση),
  2. Αποφασίζουμε πόσα Χρήματα, σαν ποσοστό επί των Απολαβών μας θα ρισκάρουμε στο Τυ-Παι της προτίμησής μας,
  3. Επιλέγουμε το καλύτερο Σύστημα από όσα μπορούμε να βρούμε ή να δημιουργείσουμε, για να παίζουμε αυτό το Τυ-Παι.
  4. Αρχίζουμε να παίζουμε με το Σύστημα αυτό στο Τυ-Παι, αλλά καταγράφουμε την Απόδοσή του, δηλαδή: Πόσα δίνουμε και πόσα κερδίζουμε, ποιούς Όρους και Όρια χρησιμοποιούμε, κλπ.
  5. Κάνουμε συνεχή Βελτίωση στο Σύστημά μας, προσέχοντας να ανακαλύπτουμε και να αποφεύγουμε τα Λάθη που κάνουμε, καθώς  και να βρίσκουμε νέους πιο αποδοτικούς Όρους και Όρια.
Με αυτή την "εξήγηση" λοιπόν, μπορώ τώρα να γράψω λίγο πιο άνετα πάνω στο θέμα των Τυ-Παι. Και, για να μη μιλάμε "γενικώς και αορίστως", υποψιάζομαι ότι το πρώτο που θα θέλατε να μάθετε είναι το πώς έμαθα εγώ γι' αυτό το θέμα και ειδικά ποιά είναι ...

Τα Τυχερά Παιχνίδια που έχω Μελετήσει

Από όλα τα Τυχερά Παιχνίδια που υπάρχουν, δύο είναι αυτά που μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον: Το Λόττο και το Τζόκερ.
  1. Το Λόττο (που ήλθε μετά το Προπό) άρχισε να με ενδιαφέρει γιατί ήταν ένα Τυχερό Παιχνίδι που δεν απαιτούσε γνώση του Ποδοσφαίρου - μια και εγώ δεν υπήρξα ποτέ "οπαδός" κάποιας Ποδοσφαιρικής Ομάδας.
  2. Το Τζόκερ το είδα σαν μια πιο ολοκληρωμένη μορφή του Λόττο (και αργότερα του Κίνο) μια και από την αρχή διέθετε και τον "Τζόκερ", δηλαδή τον 1 από τους 20 (πράγμα που δεν είχε το Λόττο) και έκανε το σύστημα του Τζόκερ κάτι το πιο ολοκληρωμένο.
Πόσο καλά έχω Μελετήσει αυτά τα 2 Τυχερά Παιχνίδια


Αυτό θα το καταλάβετε από τα παρακάτω, μια και δείχνουν τι έχω κάνει μέχρι τώρα με αυτά.
1.-  Tο Λόττο το γνώρισα αρκετά καλά, αφού πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσα το επαγγελματικό Πρόγραμμα ενός καταστήματος (Προποτζήδικου) για να τους δημιουργώ Συστήματα των 50.000 Δραχμών. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήταν στην P.J. εποχή μου (δηλ. Pre-Joker).
2.- Το Τζόκερ, το ξεκίνησα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και πολύ σύντομα αγόρασα το δικό μου επαγγελματικό Πρόγραμμα Τζόκερ, ώστε να πατήσω πάνω στα Μαθηματικά αχνάρια που άφησε το Λόττο - μέσα μου. Για το Τζόκερ λοιπόν έχω δημιουργήσει πάρα πολλά νέα στοιχεία, σε 3εις κυρίως τομείς:
  ι).-   Σε Στατιστικές
  ιι).-  Σε Συστήματα,
  ιιι).- Σε Στρατηγικές.
Ουσιαστικά έχουν δημιουργηθεί τόσο πολλά νέα στοιχεία, που ...κάποιοι λένε ότι θα μπορούσα να έχω βγάλει και ένα ακόμη Master - το 3ο μου. Στο 2ο Μέρος του άρθρου τούτου θα δείτε πάνω σε ποια θέματα είναι αυτά τα στοιχεία και πώς θα τα αναπτύξουμε - πάντα βέβαια με την επιφύλαξη που σας περιέγραψα παραπάνω.
Ποιός είμαι Εγώ που ...θα σας Πώ τι να Κάνετε 

Μήπως είμαι Μαθηματικός; Όχι ακριβώς. Αλλά ξέρω αρκετά Μαθηματικά, μια και στη ζωή τούτη πρόλαβα να βγάλω ένα Master στο Electronics Engineering, όπου από Μαθηματικά φτάσαμε μέχρι Στατιστική και State Space για Discrete Dynamic Systems (για όποιους ξέρουν).
Μήπως είναι Προγραμματιστής-Αναλυτής ή γενικότερα Πληροφορικάριος; Ούτε αυτό. Αλλά και πάλι, έμαθα - και μαθαίνω - πρακτικά αυτά που χρειάζομαι.


Τι έχω Κερδίσει μέχρι τώρα

Ναι, αλλά τι έχεις πετύχει μέχρι τώρα στα Τυχερά Παιχνίδια; Τι έχεις κερδίσει; ...ρωτούν  μερικοί.
Αυτή είναι μια ερώτηση που σχεδόν κανένας από τους διεθνείς "Γκουρού" του είδους δεν απαντά.
Εγώ βέβαια δεν χρειάζεται να πείσω κανένα για αυτά που γράφω, διότι όλοι είναι ελεύθεροι να τα δουν και να αποφασίσουν για τον εαυτό τους. Μόνο σε αυτούς που σκέφτονται ελεύθερα και αποφασίζουν για τον εαυτό τους, αισθάνομαι ότι "χρωστάω" μια εξήγηση. 
Για όλους αυτούς λοιπόν που με ρωτούν τι έχω κερδίσει μέχρι τώρα με όλη αυτή τη νέα γνώση που έχει δημιουργηθεί, θέλω να δώσω μια ευθεία απάντηση.

  1. Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι το Κέρδος, αλλά η Γνώση (Υδροχόος, γαρ).

  2. Έχω την "λόξα" να παίζω με όλους τους 45 Αριθμούς, καθώς και τους 20 του Τζόκερ.

  3. Έτσι όμως δημιουργούνται μεγάλα Συστήματα, με πολλές Στήλες.

  4. Οι πολλές αυτές Στήλες δεν μπορούν εύκολα να γραφτούν σε Δελτία, εκτός αν πάς την Λίστα σου σε ένα Προποτζήδικο για εκτύπωση, πράγμα όμως που τους κάνει να σε στραβοκοιτάνε - ειδικά αν πας την τελαυταία μέρα και έχουν πολύ κόσμο.

  5. Ακόμη κι αν το πετύχεις όμως αυτό, δύσκολα βρίσκεις τα άτομα που απαιτούνται για να μαζευτούν τα χρήματα για όλες αυτές τις Στήλες.
Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που δεν παίζω συχνά.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δημιουργώ μικρά περιορισμένα Ομαδικά Συστήματα, μέχρι 100 Στήλες. Σχεδόν πάντα 
  • Έχουμε Κέρδος, μέχρι και 10πλάσιο του Κόστους, ή ...
  • Τουλάχιστον βγάζουμε τα λεφτά που δώσαμε.
Έτσι, αφού σπάνια χάνουμε,  θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ' άπειρον, μέχρι να πετύχουμε κάποιο μεγαλύτερο ποσό. 
Κάποτε όμως οι άλλοι - που περιμένουν υπερβολικά Κέρδη, απελπίζονται και αποχωρούν με ...ελαφρά πηδηματάκια. Οπότε μένω μόνος μου. 
Εντωμεταξύ έχω και τα σεμινάρια που για μένα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και με "τραβάνε" και έτσι κάπου εκεί σταματάω κι εγώ να παίζω.
Now you know!

(to be contineud in Part II)

Έργα μου που θα Παρουσιαστούν στο Μέλλον:
  1. Ο Ρυθμός των Σφαιρών
  2. Ο Τετελεσμένος Μέλλων
 Μέσα από αυτά και άλλα έργα θα παρουσιαστεί η Πρόβλεψη στα Τυχερά Παιχνίδια και πώς την επηρεάζουν:  
  • Ο Αριθμός "π", η Χρυσή Τομή (Φ), ο Κώδικας Fibonacci,
  • Η Καμπάνα του Gauss,
  • Τα Τετράγωνα του Gann,
  • Άλλα "Μαθη-μαγικά" Εργαλεία.

Feedback:

Ποιά είναι η γνώμη σας:
  • Να συνεχίσω να τα γράφω όλα σε αυτό το Blog; ή...
  • Να ξεκινήσω ένα νέο Blog, για τα Τυ-Παι και άλλα Οικονομικής φύσης θέματα ;

3 σχόλια:

  1. Οι πολλές αυτές Στήλες δεν μπορούν εύκολα να γραφτούν σε Δελτία, εκτός αν πάς την Λίστα σου σε ένα Προποτζήδικο για εκτύπωση, πράγμα όμως που τους κάνει να σε στραβοκοιτάνε - ειδικά αν πας την τελαυταία μέρα και έχουν πολύ κόσμο.
    ================================================
    =================================================
    Αν καποιο πρακτορειο εχει CORONIS η εσυ διαθετεις
    το προγραμματακι πας με το λαπτοπ η το στικακι
    και σου παιρναει σε ενα λεπτο τα δελτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ (CORONIS) ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΛΤΙΩΝ των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΚΑΛΩΔΙΟΥ.



    1. Χρειάζεστε ένα μετατροπέα usb - serial θα συνδεθεί ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ (απο πίσω) με την usb υποδοχή (Προσοχή. Οχι το USB στον υπολογιστή) . Απο την σειριακή πλευρά του μετατροπέα θα συνεχίσει καλωδιο DB9 "cross" που θα φτάσει μέχρι την σειριακή θύρα του υπολογιστή σας.Αν ο υπολογιστής σας δεν έχει σειριακή τότε εγκαταστήστε μία αγοράζοντας ένα επιπλέον μετατροπέα usb to serial σαν αυτον που πήρατε.

    2. Στον υπολογιστή σας πρέπει να είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα WinRaR που δημιουργεί συμπιεσμένα αρχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή