ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ή Δημιουγούνται!

Πιστέψτε στην ΕΛΛΑΔΑ - γιατί έχει Αστήρευτες Πηγές.
Πιστέψτε στους ΕΛΛΗΝΕΣ - γιατί έχουν Απίστευτες Ικανότητες!
Ακολουθείστε το ΑΣΤΕΡΙ σας - αφού μάθετε Πώς να το Δημιουργείτε!
Βρείτε τις Δουλειές που Υπάρχουν, ή Δημιουργείστε τις, ...ακόμη και μέσα στην Κρίση - αφού μπορείτε με τα ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (κάντε Κλικ)!

Βρείτε εδώ την ΓΝΩΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ που χρειάζεστε, δωσμένες όπου πρέπει σοβαρά, αλλά και όπου πρέπει με Χιούμορ, για:
* ΕΥΡΕΣΗ Εργασίας: Κανάλια Αναζήτησης, Βιογραφικό, Συνέντευξη, Πρόσληψη

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Δικής σας Δουλειάς: Τρόποι Εύρεσης Επιχειρηματικών Ιδεων, Αποδοτικοί Συνδυασμοί, κλπ.
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Εργασίας: Διατήρηση Θέσης, Αύξηση και Προαγωγή
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Αυτοαπασχόλησης ή Μ.Μ. Επιχείρησης: Αποδοτικοί Τρόποι Διαφήμισης και Marketing με Μηδαμινό ή Μηδενικό Κόστος

* ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Στατιστικές, Συστήματα, Στρατηγικές (κυρίως για το Τζόκερ, αλλά με Εφαρμογές και για άλλα Τυχερά Παιχνδια).

Ελάτε στην Άκρη, τους εί
πε. Είπαν: Φοβόμαστε. Ελάτε στην Άκρη, τους είπε. Ήλθαν. Τους Έσπρωξε και ...ΠΕΤΑΞΑΝ!
(Τους είχε δημιουργήσει Φτερά, αλλά αυτοί δεν το είχαν πιστέψει - ακόμα!)
Come to the edge, he said. They said: We are afraid. Come to the edge, he said. They came. He pushed them and they ...FLEW!
Guillaume Apollinaire

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Από την Κρίση στην Ανάκαμψη!



30 Τρόποι Εύρεσης ή Δημιουργίας Απασχόλησης


Η Μέθοδος του Αετού

του Κύρου Αϊβάζη

Πώς θα πάμε από την υψηλή Ανεργία στην υψηλή Απασχόληση, & …
Από την απλή Επιβίωση στην Ανάπτυξη!


Ο συγγραφέας πιστεύει ότι η Ανάκαμψη μπορεί να έλθει τόσο από την κορυφή, όσο και από την βάση. Σκοπός του είναι η Καταπολέμηση της Ανεργίας, όποια κι αν είναι η βοήθεια από τους ξένους - ή από την πολιτεία.
Το άρθρο αυτό έχει Στόχο να δείξει τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει ο καθένας να βρει μια Απασχόληση, είτε βρίσκοντας μια θέση εργασίας, είτε δημιουργώντας μια δουλειά δική του.
Το απόσπασμα που ακολουθεί εστιάζεται σε αυτά τα δυο ακριβώς και προέρχεται από το παραπάνω βιβλίο ("Η Μέθοδος του Αετού", παλαιότερα ήταν "Το Μανιφέστο του Αετού"), το οποίο πρόκειται να εκδοθεί.
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τους Κανόνες από τα Σεμινάρια Εύρεσης Εργασίας, Δημιουργίας Αυτό-Απασχόλησης κλπ. τα οποία παραδίδονται σε διάφορους φορείς, όπως Δήμους, Ενορίες, Συλλόγους, κλπ.

Έτσι, το βιβλίο και τα σεμινάρια δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί, που αποτελούν την οικονομική ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Όλοι εκείνοι δηλαδή που αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους, να επιβιώσουν και να αναπτύξουν τα οικονομικά τους.

Το βιβλίο στην ουσία αποτελεί ένα Εγχειρίδιο με Κανόνες για Εργαζόμενους, Αυτοαπασχολούμενους, ή Μικροεπιχειρηματίες και μπορεί να βοηθήσει τον καθένα από αυτούς να πετύχει τον στόχο του. Οι στόχοι αυτοί βασικά είναι 4εις:
  • Εύρεση μιας Θέσης Εργασίας,
  • Διατήρηση & Βελτίωση υπάρχουσας Θέσης,
  • Δημιουργία Αυτό-απασχόλησης (Α’Α),
  • Βελτίωση υπάρχουσας Α’Α ή Μ. Μ. Επιχείρησης.

Ο τίτλος του βιβλίου "Η Μέθοδος του Αετού" μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενος, αλλά οι Κανόνες των Σεμιναρίων αυτών παρουσιάζονται στο βιβλίο μέσα από μια μυθ-ιστορία φαντασίας. Πρωταγωνιστής είναι ο Επαγγελματικός Σύμβουλός Αετός, ο οποίος έχει κοφτερή ματιά, κοφτερό μυαλό, βλέπει τα πάντα από ψηλά και εντοπίζει ευκαιρίες για επαγγελματική αξιοποίηση, που τις μοιράζει στους άλλους.
Ξεκινώντας από μια αρχική ιδέα της κόρης μου, το βιβλίο συνδυάζει το μοντέλο από τα παραμύθια τύπου Μόγλι και Ρομπέν των Δασών, το σύστημα των Προσκόπων με τον Λύκο Ακέλα για αρχηγό, τα επίπεδα απασχόλησης του R. Kiyosaki (σειρά βιβλίων «Πλούσιος Μπαμπάς – Φτωχός Μπαμπάς»), καθώς και τη γνώση και την πεποίθηση του Peter Economides (Ginetai) ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!

Αρκετά με τις εξηγήσεις. Θα τις σταματήσουμε εδώ, γιατί όπου να ‘ναι εμφανίζεται …


Ο Επαγγελματικός Σύμβουλος Αετός

Στον χώρο των ομιλιών μαζεύτηκε το πλήθος από τους Απασχολούμενους και Επαγγελματίες κάθε είδους και επιπέδου για να ακούσουν τον Σύμβουλο Αετό. Από παντού είχαν έλθει Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι και Μικροεπιχειρηματίες.
Όταν όλα ηρέμησαν, εκείνος άρχισε να τους μιλάει με τη στεντόρεια φωνή του, που έφτανε μέχρι και τον τελευταίο από αυτούς (φανταστείτε τον σα να ξύπνησε ο «Γέρος του Μοριά» που μιλάει στους σημερινούς Έλληνες σα να απευθύνεται στα παλικάρια του).
Καθώς μιλούσε, τα λόγια του ήταν βόλια γνώσης και σθένους. Γνώσης για το μυαλό και σθένους για την καρδιά. Τους έδιναν τόσο τη γνώση που χρειάζονταν, όσο και την εμψύχωση, ώστε να πειστούν ότι μπορούν να κάνουν την γνώση αυτή, πράξη…



Αυτή εδώ η γωνιά της Γης ωρέ, είναι γραφτό να ζήσει και θα ζήσει!

Ο ξένος ζυγός που έχουμε τώρα, όσο δυσβάσταχτος κι αν είναι, μπορούμε να τον πολεμήσουμε - όπως ξέραμε πάντα να πολεμάμε.
Ο «πόλεμος» αυτός όμως δεν θα ‘ναι ίδιος με τους άλλους. Θέλει πιότερο μυαλό. Σε αυτόν δεν χρειάζονται πια τουφέκια και καριοφίλια.

Για Όπλα τώρα θα έχουμε τις Ιδέες,
για Ήρωες θα έχουμε αυτούς που αυξάνουν την Απασχόληση
και για Μετερίζια θα έχουμε τις Επιχειρήσεις!

Ναι, μιλάω για τις δικές μας επιχειρήσεις που, ή θα τις βελτιώσουμε, ή θα φτιάξουμε καινούργιες, πιο αποδοτικές. Οι τρόποι υπάρχουν…
Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι και να δουλέψουμε! Και για να δουλέψουμε, χρειαζόμαστε …δουλειές!
Ξέρω, είναι πολλοί εκείνοι ανάμεσα μας που λένε ότι δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές για να πάνε να δουλέψουν. Και έχουν δίκιο. Αλλά δεν πρέπει να απελπίζονται και να κλείνονται στο κονάκι τους. Ούτε και να πηγαίνουν να περνάνε την ώρα τους στους καφενέδες!
Υπάρχουν και κάποιοι, λίγοι ίσως, που συνεχίζουν τον αγώνα τους, ώσπου τελικά πετυχαίνουν να βρουν μια απασχόληση. Είναι αυτοί που είτε βρίσκουν δουλειά, είτε δημιουργούν μια δουλειά δική τους.
Και αυτοί έχουν δίκιο - και θαρρώ πως έχουν πιότερο από τους πρώτους. Γιατί αυτοί, με τον τρόπο τους βοηθάνε και τους υπόλοιπους, είτε να βρουν μια απασχόληση, είτε να διατηρήσουν αυτήν που έχουν.

Θα πρέπει να Ξέρετε ότι:
Ο κάθε καινούργιος Απασχολούμενος, με το Μισθό που θα πάρει,
μπορεί να Στηρίξει και άλλους Έλληνες με όσα αγοράζει,
ειδικά αν αυτά που αγοράζει είναι Ελληνικά!

Αλλά εγώ δίνω αξία και σε κάποιους άλλους ακόμα. Κάθε μέρα βλέπουμε στους δρόμους και τα σοκάκια άτομα κάθε ηλικίας, που αντί να ζητούν συσσίτιο ή ελεημοσύνη, αγωνίζονται χωρίς μέσα, να βρουν μια δουλειά ή να πουλήσουν κάτι για να βγάλουν το ψωμί της φαμίλιας τους. Έτσι δεν επιβαρύνουν κανένα.

Μετά από αυτά τα πρώτα λόγια λοιπόν, θα μιλήσω πρώτα σε αυτούς που ψάχνουν να βρουν μια δουλειά και μετά θα μιλήσω σε εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν μια δουλειά δική τους.
Αλλά να Θυμάστε τούτο:
Όποιος κι αν είναι ο Σκοπός σας για μια Απασχόληση, υπάρχουν Προτάσεις
και όποιο Πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζετε, υπάρχουν Λύσεις!


Πώς θα Βρείτε μια Θέση Εργασίας

  1. Σε αυτόν εδώ τον τόπο πάντα υπήρχε Ανεργία και πάντα θα υπάρχει. Πάντα όμως υπήρχαν και οι επιτυχημένοι Υποψήφιοι για Δουλειά, που ήξεραν την Μέθοδο για να βρίσκουν και να παίρνουν τις λίγες ή πολλές Θέσεις Εργασίας που υπήρχαν.
  2. Θεωρώ ότι χρέος μας δεν είναι να σας βρούμε δουλειά μια φορά και τελείωσε, αλλά είναι να σας δείξουμε τη Μέθοδο αυτή. Έτσι θα βρίσκετε τις θέσεις και θα τις παίρνετε κι εσείς οι υπόλοιποι, όποτε το έχετε ανάγκη, τώρα και στο μέλλον.
  3. Η Μέθοδος είναι απλή! Αποτελείται από 3 Βήματα και γι’ αυτό λέγεται «Απλή Μέθοδος των Τριών». Αν την εφαρμόσετε σωστά, είναι σίγουρο ότι θα συντομεύσετε κατά πολύ τον χρόνο που χρειάζεστε για να βρείτε μια δουλειά της προκοπής. Αυτά τα 3 Βήματα λοιπόν είναι τα εξής!
  1. Ψάχνω για Θέσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ψάξετε για Διαθέσιμες Θέσεις Εργασίας:
    • Κάποιοι είναι γνωστοί αλλά τους παραβλέπετε, ενώ…
    • Υπάρχουν και νέοι Τρόποι που σας είναι άγνωστοι.
    • Οι καλύτερες και πιο σίγουρες Θέσεις είναι σε Επιχειρήσεις που…
      • Κάνουν Επισκευές ή Επιδιορθώσεις, μια και ο κόσμος δεν αγοράζει τώρα καινούρια αγαθά,
      • Ανήκουν σε Αλυσίδες ή, όπως λέγονται, Franchise,
      • Πουλάνε σε ξένους, δηλαδή είναι Εξαγωγικές ή Τουριστικές.
  1. Γράφω τα Βιογραφικά. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα Βιογραφικά σας:
    • Λάθη που κάνετε, τα οποία για εσάς είναι αόρατα και σας χαντακώνουν,
    • Χρήσιμα πράγματα που λείπουν, ή Υπερβολές που δεν χρειάζονται.
  1. Παίρνω τη Δουλειά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεχωρίσετε στην Συνέντευξη, για να σας κάνουν την Πρόσληψη. Οι κυριότεροι απ’ όλους είναι να μάθετε από πριν, μερικά πράγματα για την επιχείρηση, δηλαδή:
    • Ποια ακριβώς Προσόντα ζητάει σε: Εκπαίδευση, Εμπειρία, Ικανότητες, Γλώσσες, κλπ.
    • Ακόμη μάθετε και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθεμιά, στα οποία καλό είναι να έχετε βρει Λύσεις ΠΡΙΝ ακόμη πάτε εκεί!

  1. Να ξέρετε όμως ότι και τα αφεντικά, δηλαδή οι Τσιφλικάδες και οι Εργοδότες, έχουν προβλήματα - όχι μόνο τώρα, αλλά και από παλιά, πριν ακόμα έλθει η κρίση. Το πρόβλημά τους όσον αφορά εσάς, είναι ότι δεν βρίσκουν ανάμεσά σας τους κατάλληλους Εργαζόμενους, που να έχουν την σωστή Εξειδίκευση για την κενή Θέση που διαθέτουν. Ψάξτε λοιπόν εκεί όπου είναι χρήσιμα τα Προσόντα σας.
  2. Κάντε όμως και ένα βήμα παραπέρα! Πηγαίνετε να παρακολουθήσετε τα Προγράμματα Επανεκπαίδευσης, για να αποκτήσετε και Νέες Εξειδικεύσεις που θα χρειαστείτε στο άμεσο μέλλον. Ειδικά τώρα με την κρίση, όποιος δεν έχει δουλειά, μπορεί να συνεχίσει την εκπαίδευση για τις νέες προοπτικές εργασίας που θα εμφανιστούν στο άμεσο ή απώτερο μέλλον.
  3. Υπάρχει Επαγγελματική Εκπαίδευση που γίνεται με την «Δια Βίου Μάθηση» σε Δήμους, για διάφορα Επαγγέλματα και καλό θα ήταν να τα ψάξετε και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Ακόμη και για Επιχειρηματικότητα γίνονται μαθήματα, ειδικά για Νεανική και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, αλλά γι’ αυτά θα μιλήσω σε λίγο.

Ξεκινήσετε μια Δουλειά Δική σας – ακόμη και Χωρίς Λεφτά!

  1. Όπου δεν υπάρχουν Δουλειές, θα τις δημιουργήσουμε, αξιοποιώντας μεταξύ σας αυτούς που δεν θέλουν να έχουν αφεντικά πάνω από το κεφάλι τους και τολμάνε να κάνουν πράξη την Επιχειρηματικότητα.
  2. Ξέρω ότι αρκετοί από εσάς δεν έχετε τα Χρήματα για να ξεκινήσετε μια Δουλειά Δική σας. Κι ακόμα, ότι δεν μπορείτε να πάρετε όλοι Επιδότηση από το κράτος - αν και τώρα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες γι’ αυτό. Θα σας δείξουμε λοιπόν πώς να ξεκινάτε Δουλειές που γίνονται χωρίς λεφτά, ή με όσο γίνεται λιγότερα! Απλά θα μάθετε πώς να αντιστρέφετε τους κανόνες της Αγοράς και όσοι δεν ξέρετε να το κάνετε, εδώ είμαστε να σας δείξουμε πώς γίνεται.
  3. Το κέρδος θα έλθει! Όταν όμως αρχίσουν να έρχονται τα χρήματα και να περισσεύουν κάμποσα, θα πρέπει να τα επενδύσετε για να βελτιώσετε την Δουλειά που θα ξεκινήσετε και όχι να τα σπαταλήσετε.

  1. Να ξέρετε όμως ότι τα Λεφτά δεν είναι το παν και ούτε είναι απαραίτητα από την αρχή. Αρκετά είχαμε καλομάθει ως τώρα να ξεκινάμε με τα έτοιμα! Και είναι γνωστό ότι τα έτοιμα, αργά ή γρήγορα τελειώνουν, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.
  2. Εκείνο όμως που είναι απόλυτα απαραίτητο - και χρειάζεται πάνω απ’ όλα - είναι οι Ιδέες! Και μη το φοβάστε αυτό, γιατί οι Ιδέες – ειδικά οι επιχειρηματικές - είναι κάτι που η φυλή μας το είχε πάντα σε περίσσευμα. Πάντα βρίσκαμε Ιδέες για νέες Λύσεις, για νέα Προϊόντα και για νέες Υπηρεσίες. Και μην ακούσω να λέτε ότι όλα έχουν γίνει από άλλους και δεν έχει μείνει τίποτα καινούργιο για να κάνετε εσείς.
  3. Το καινούριο δεν είναι απαραίτητο! Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν να βρείτε κάτι καινούργιο. Με μια απλή βόλτα στο Παζάρι, στην Αγορά, μπορείτε να βρείτε τι να κάνετε.

  1. Όσοι όμως έχετε Ιδέες αλλά δεν ξέρετε αρκετά για να τις μετατρέψετε σε μια Δουλειά Δική σας, υπάρχουν τρόποι να ξεκινήσετε μόνο με αυτά που ήδη ξέρετε.
  2. Όποιοι πάλι δεν βρίσκετε δικές σας Ιδέες, αλλά θέλετε να προχωρήσετε σε μια δουλειά δική σας, θα τις βρούμε μαζί. Οι ευκαιρίες είναι πολλές και υπάρχουν κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον δευτερογενή - ενώ πολλές υπάρχουν και στους άλλους τομείς.
  3. Χρειάζεται όμως δουλειά! Υπάρχουν οι ευκαιρίες αυτές, αλλά για να τις ταιριάξουμε, θα πρέπει να δούμε μαζί και τα Προσόντα που έχετε. Δηλαδή:
    • Την Εκπαίδευση και την Εμπειρία σας από τις δουλειές που έχετε κάνει.
    • Τα Ενδιαφέροντα, τις Ικανότητες και τα Ταλέντα που διαθέτετε.
    • Τις Αξίες και τα Πιστεύω που κουβαλάτε μέσα σας.


Ανακαλύψτε και Αξιοποιείστε τους Θησαυρούς σας!

  1. Όπου κι αν πήγα σε αυτό τον τόπο, σε πόλεις και χωριά, είδα παντού να υπάρχουν άτομα που είχαν Ιδέες, καταπληκτικές Ιδέες, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τις υλοποιήσουν. Είδα και άτομα με κρυφά Ταλέντα και αναξιοποίητα Προσόντα. Κι ακόμη είδα άτομα που είχαν ένα θησαυρό δίπλα τους ή κάτω από τα πόδια τους και δεν ήξεραν πώς να τον εκμεταλλευτούν. Ήταν εγκλωβισμένοι μέσα σε τοίχους απαισιοδοξίας.
  2. Όταν όμως τους δείξαμε τον τρόπο Πώς να αξιοποιήσουν τις Ιδέες τους, τα Προσόντα και τους Θησαυρούς που είχαν, τότε απελευθερώθηκαν και δημιούργησαν Δουλειές Δικές τους.
  3. Ήταν δύσκολο, αλλά έγινε! Οι Δουλειές αυτές λοιπόν, που τις έκαναν με μεράκι, τους έφεραν τόσο Εισόδημα που μπορούσαν να ζήσουν καλά αυτοί και οι φαμίλιες τους και ακόμη να πάρουν κι άλλους στη δούλεψή τους. Αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε να κάνετε κι εσείς.

  1. Αν ξεκινήσετε και δεν βρίσκετε αρκετούς Πελάτες γύρω σας για τα Προϊόντα που θα φτιάχνετε, θα σας δείξουμε Πώς να τα πουλάτε και Πού.
  2. Μπορείτε να τα πουλάτε στέλνοντάς τα παραπέρα σε άλλες Πόλεις, αλλά και παραέξω σε άλλες Χώρες. Θα δείτε ότι είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν από εσάς – από εμάς όλους δηλαδή σαν έθνος - κάποια Νέα Προϊόντα με νέες Λύσεις στα Προβλήματα που έχουν και ας μη ξέρουν τη Λαλιά μας.
  3. Ναι τα θέλουν! Για να το πετύχετε όμως, θα πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε τις νέες μεθόδους της Αγοράς, ειδικά μέσα από τον Διεθνή Δίαυλο, που λέγεται Διαδίκτυο και βέβαια στην Λαλιά της Γηραιάς Αλβιώνας (Αγγλικά) που μιλιέται παντού.


Το Δαιμόνιο θα Ξυπνήσει και η Κρίση θα Περάσει!

  1. Χρόνια τώρα μας είχαν κοιμίσει με την βοήθεια που μας έδιναν τα διάφορα πλούσια κράτη της Ένωσης. Το έκαναν απλά και μόνο για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
  2. Το εύκολο χρήμα με τη σειρά του οδήγησε στον Καταναλωτισμό και στην Αδράνεια της ντόπιας Παραγωγής. Θα έλεγα ότι σε αυτό φταίξαμε κι εμείς!
  3. Ναι, αυτό είναι αλήθεια! Ήλθε όμως η ώρα να επανορθώσουμε και να πράξουμε το καθήκον μας, στο μερίδιο που μας αναλογεί.

  1. Τα χρόνια αυτά λοιπόν πέρασαν, ο κύκλος τους έκλεισε και τώρα θα πρέπει να στηριχτούμε και πάλι στις Δυνάμεις που έχουμε μέσα μας.
  2. Μη σκιάζεστε όμως γιατί οι Δυνάμεις που έχουμε είναι Ακαταμάχητες και Αστείρευτες!
  3. Ναι τις έχετε όλοι σας! Θυμηθείτε μόνο ότι αυτές είναι οι ίδιες Δυνάμεις που μας κάνουν Ασυναγώνιστους όταν πάμε στη Δύση στις χώρες των Φράγκων – όπως και σε κάθε άλλη γωνιά της Γης - και προκόβουμε, σαν Επιστήμονες και σαν Καλλιτέχνες, αλλά κυρίως σαν Επαγγελματίες και σαν Επιχειρηματίες!

  1. Αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στο Εμπορικό – κι όχι μόνο – Δαιμόνιο της φυλής, το οποίο θα έλεγα ότι τις τελευταίες δεκαετίες είχε αδρανήσει. Τώρα όμως βλέπω – και βλέπουμε όλοι – ότι αυτό έχει αρχίσει και πάλι να ξυπνάει.
  2. Μια ματιά να ρίξετε στο Διαδίκτυο, θα δείτε ότι κερδίζουμε αρκετά βραβεία διεθνώς και σε αρκετούς τομείς. Μας ενδιαφέρουν όμως κυρίως δυο. Αυτοί οι δύο τομείς, μαζί τον Τουρισμό, μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την οικονομία, για το κράτος και πιο άμεσα για τον κάθε Επαγγελματία. Το ενδιαφέρον λοιπόν εστιάζεται:
  • Στον Πρωτογενή Τομέα, ειδικά στις Αποδοτικές Καλλιέργειες, Ιχθυοκαλλιέργειες, Ιπποφαές, Στέβια, Σαλιγκάρια, κλπ.
  • Στον Δευτερογενή, ειδικά στην Τεχνολογία και τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις (Startups). Οι Εξαγωγές μας στην Τεχνολογία ξεπέρασαν ήδη εκείνες του Ελαιόλαδου!
  • Στον Τριτογενή, ειδικά με νέα είδη Τουρισμού. Χειμερινός, Συνεδριακός, κλπ.

  1. Ναι μπορούμε! Υπάρχουν πολλές Ευκαιρίες, Ιδέες και Προτάσεις στους 3εις παραπάνω τομείς. Υπάρχει και κάποια στήριξη από το κράτος με Επιδοτήσεις και οδηγίες για αυτούς και για άλλους τομείς. Αρκεί εσείς να έχετε Ιδέες και να θέλετε να τις κάνετε Πράξη!

Και να Θυμάστε Τούτο:

Όλα γίνονται και Όλα μπορούμε να τα κάνουμε!
Μην αμφιβάλλετε για τίποτα από τα παραπάνω
και μην ακούτε καμιά αρνητική φωνή.
Μπορούμε να πετύχουμε τα Πάντα!
Και ξέρετε γιατί;
Διότι μέσα μας, στο DNA μας,
κουβαλάμε τα πιο Φωτεινά Μυαλά
που πέρασαν ποτέ από το πρόσωπο της Γης!
Αυτό είναι η Κληρονομιά μας και αυτό είναι το μόνο
που δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς!


Πώς Μπορείτε να Καταπολεμήσετε την Ανεργία

  1. Δράσεις: Αν υπάρχουν Άνεργοι φίλοι σας, μπορείτε να τους βοηθήσετε ως εξής!
  • Στο Facebook, μπορείτε να κάνετε Κοινοποίηση.
  • Αν δεν έχουν Facebook, μπορείτε να τους στείλετε e-mail.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε Εκτύπωση και να τους το διανείμετε.
Blog: jobhunting-cyrus.blogspot.com
  • Δώστε τους το Blog για να κατεβάσουν το άρθρο μόνοι τους,
  • Επίσης μπορείτε κι εσείς να επισκεφθείτε το Blog αυτό για περισσότερα άρθρα.
Τοπικός Φορέας: Όποιος ενδιαφέρεται άμεσα για το σεμινάριο αυτό, μπορεί να το συστήσει σε κάποιον Δήμο, Ενορία, Σύλλογο, κλπ.
Τύπος: Γνωρίζετε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό που θα ήθελε να δημοσιεύσει το Άρθρο, ώστε να το διαβάσουν περισσότεροι;

  1. Επιτυχίες: Γνωρίζετε να μας πείτε κάποια Περίπτωση, ή και Μέθοδο, για Εύρεση Εργασίας ή για Ξεκίνημα Αυτοαπασχόλησης, που θα μπορούσε να ωφελήσει άλλους;

  1. Παρατηρήσεις σας:
  • Άρθρο: Τι σας άρεσε περισσότερο ή πώς θα θέλατε να βελτιωθεί;
  • Άρθρο: Πώς σας φαίνεται το πλαίσιο σαν μυθ-ιστορία φαντασίας, το Story-telling, οι παραλληλισμοί και η γλώσσα;
  • Σεμινάριο Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας: Ποια Μέρη του θεωρείτε πιο σημαντικά:
  1. Εύρεση μιας Θέσης Εργασίας;
  2. Διατήρηση & Βελτίωση υπάρχουσας Θέσης;
  3. Δημιουργία Αυτό-απασχόλησης (Α’Α);
  4. Βελτίωση υπάρχουσας Α’Α ή Μ. Μ. Επιχείρησης;

  1. Δώρο Με οποιαδήποτε από τις παραπάνω συμμετοχές σας, μπορείτε να μου ζητήσετε και να πάρετε το CD με τα Επαγγελματικά Βοηθήματα του Σεμιναρίου.

Στο βιβλίο και στα σεμινάρια βέβαια υπάρχουν και αναλύονται πολύ περισσότεροι Κανόνες, τόσο οι 30 παραπάνω, όσο και άλλοι, καθώς επίσης δίνονται και απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες και ερωτήσεις.
Τα σεμινάρια αυτά δεν «ξεφύτρωσαν» τώρα, αλλά έχουν γίνει για χρόνια στον Στρατό, καθώς και τα τελευταία χρόνια σε Δήμους και Ενορίες, ενώ πιο πρόσφατα σε Συλλόγους όπως των Τριτέκνων Αττικής, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (με πρόγραμμα του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου). Και βέβαια μελλοντικά προγραμματίζονται τόσο για τους παλαιούς όσο και για κάποιους νέους φορείς.


Όπου κι αν βρίσκεστε, σε όποια επαγγελματική κατάσταση κι αν είστε, κρατείστε την Ελπίδα ζωντανή!
Να είστε Καλά και να Ευημερείτε!
Κύρος Αϊβάζης

1 σχόλιο:

  1. Εδώ είναι ο κ. Benjamin επικοινωνήστε με τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, lfdsloans@outlook.com. / Ή Whatsapp +1 989-394-3740 που με βοήθησε με δάνειο 90.000,00 ευρώ για την εκκίνηση της επιχείρησής μου και είμαι πολύ ευγνώμων, ήταν πολύ δύσκολο για μένα εδώ να προσπαθήσω να κάνω έναν τρόπο, όπως η μόνη μητέρα τα πράγματα δεν ήταν εύκολο με μένα, αλλά με τη βοήθεια του κ. Benjamin έβαλε χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς βλέπω την επιχείρησή μου να μεγαλώνει και να επεκτείνεται επίσης. Ξέρω ότι μπορεί να εκπλήσσετε γιατί βάζω τέτοια πράγματα εδώ, αλλά πρέπει πραγματικά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, οπότε όποιος ζητά για οικονομική βοήθεια ή για να αντιμετωπίσετε δυσκολίες με εκεί επιχειρήσεις ή θέλετε να ξεκινήσετε επιχειρηματικό έργο, μπορείτε να το δείτε και να ελπίζετε να βγείτε από την δυσκολία..Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή