ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ή Δημιουγούνται!

Πιστέψτε στην ΕΛΛΑΔΑ - γιατί έχει Αστήρευτες Πηγές.
Πιστέψτε στους ΕΛΛΗΝΕΣ - γιατί έχουν Απίστευτες Ικανότητες!
Ακολουθείστε το ΑΣΤΕΡΙ σας - αφού μάθετε Πώς να το Δημιουργείτε!
Βρείτε τις Δουλειές που Υπάρχουν, ή Δημιουργείστε τις, ...ακόμη και μέσα στην Κρίση - αφού μπορείτε με τα ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (κάντε Κλικ)!

Βρείτε εδώ την ΓΝΩΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ που χρειάζεστε, δωσμένες όπου πρέπει σοβαρά, αλλά και όπου πρέπει με Χιούμορ, για:
* ΕΥΡΕΣΗ Εργασίας: Κανάλια Αναζήτησης, Βιογραφικό, Συνέντευξη, Πρόσληψη

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Δικής σας Δουλειάς: Τρόποι Εύρεσης Επιχειρηματικών Ιδεων, Αποδοτικοί Συνδυασμοί, κλπ.
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Εργασίας: Διατήρηση Θέσης, Αύξηση και Προαγωγή
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Αυτοαπασχόλησης ή Μ.Μ. Επιχείρησης: Αποδοτικοί Τρόποι Διαφήμισης και Marketing με Μηδαμινό ή Μηδενικό Κόστος

* ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Στατιστικές, Συστήματα, Στρατηγικές (κυρίως για το Τζόκερ, αλλά με Εφαρμογές και για άλλα Τυχερά Παιχνδια).

Ελάτε στην Άκρη, τους εί
πε. Είπαν: Φοβόμαστε. Ελάτε στην Άκρη, τους είπε. Ήλθαν. Τους Έσπρωξε και ...ΠΕΤΑΞΑΝ!
(Τους είχε δημιουργήσει Φτερά, αλλά αυτοί δεν το είχαν πιστέψει - ακόμα!)
Come to the edge, he said. They said: We are afraid. Come to the edge, he said. They came. He pushed them and they ...FLEW!
Guillaume Apollinaire

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Τζόκερ, Λόττο και η Δομή της Τυχαιότητας - 1: Τα Βασικά Μοντέλα

Τα Μοντέλα στα Τυχερά Παιχνίδια και Πώς Ελαττώνουν τις Στήλες

Τα Τυχερά Παιχνίδια τύπου Τζόκερ, Λόττο ή Κίνο κρύβουν μέσα τους τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε κάθε φορά ..."κατά πού θα γείρει η πλάστιγγα", ή με ποιο τρόπο θα κατανεμηθούν οι Αριθμοί στις Κληρώσεις.
Κάτι αναφέραμε σε προηγούμενα άρθρα για τους ειδικούς Αριθμούς "π" και "φ" και πώς αυτοί επηρεάζουν τις κληρώσεις. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην Δομή της Τυχαιότητας από μιαν άλλη σκοπιά - εκείνη των Μοντέλων. Τα Μοντέλα αυτά καθορίζουν την διάταξη των αριθμών σε μια κλήρωση και όποιος τα καταλάβει, μπορεί να συντονιστεί με αυτή την διάταξη και να την αντιγράψει, οπότε αφ' ενός μεν να έχει μεγαλύτερη Επιτυχία, αφ' ετέρου δε να ελαττώσει κατά πολύ τις Στήλες με τις οποίες θα παίξει.

Όπου κι αν κοιτάξουμε γύρω μας, βλέπουμε ότι υπάρχουν δομές. Κι αυτό συμβαίνει τόσο στα έργα του ανθρώπου, όσο και στην φύση.
Μπορούν μήπως να υπάρχουν δομές και στα τυχαία φαινόμενα; Φυσικά και μπορούν. Παραδείγματα αυτού είναι...
  • Η κατεύθυνση που μπορεί να πάρει μια δασική πυρκαγιά, 
  • Η τυχαία πτώση των κεραυνών σε μια καταιγίδα, κλπ. 
Αυτά βέβαια μπορεί να μην είναι γνωστά στο πλατύ κοινό, αλλά είναι γνωστά στους επιστήμονες του κάθε τομέα αντίστοιχα.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την "πτώση" των αριθμών στα τυχερά παιχνίδια. Σας θυμίζω πως έχουμε ήδη αναφέρει ότι οι αριθμοί που βγαίνουν στις κληρώσεις, έχουν κάποιες σχέσεις μεταξύ τους. Ειδικά αναφέρομαι σε παλαιότερα άρθρα του Blog αυτού για τους Ειδικούς Αριθμούς των Τυχερών Παιχνιδιών, δηλαδή τους Αριθμούς "π" και "φ". Τώρα λοιπόν ήλθε η σειρά να δούμε μια άλλη μορφή των σχέσεων αυτών, δηλαδή την δομή που μπορούν να πάρουν οι αριθμοί που βγαίνουν στις κληρώσεις. Όπως θα δούμε παρακάτω, η δομή αυτή έχει και πάλι σχέση με τον Αριθμό "φ", ή πιο συγκεκριμένα με τους αριθμούς στον Κώδικα Fibonacci.

Τα Μοντέλα που θα περιγράψουμε εδώ, απεικονίζουν την Μυστική Δομή  που υπάρχει μέσα στο χάος του κάθε Τυχερού Παιχνιδιού. Αυτή η "Μυστική Δομή" δεν έχει βέβαια κάτι το μυστικιστικό. Απλώς η δομή αυτή είναι κρυμμένη και παραμένει αόρατη για τους περισσότερους παίκτες των Τυχερών Παιχνιδιών. Είναι δηλαδή σαν μια "Μαγική Εικόνα", όπως αυτές που βάζουν στα περιοδικά με γρίφους, όπου μέσα σε μια άσχετη εικόνα έχουν τοποθετηθεί κάποια σχήματα, που δεν φαίνονται εύκολα με την πρώτη ματιά.

Όποιος λοιπόν θέλει, μπορεί να μάθει σε αυτό το άρθρο κάποια βασικά στοιχεία για τα Μοντέλα αυτά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τα αξιοποιήσει. Το όφελος είναι ότι θα μπορεί να παίζει τα Τυχερά Παιχνίδια τύπου Λόττο Τζόκερ, κλπ. με πιο συγκεκριμένο και ακριβή τρόπο και όχι στην τύχη.
Συνεπώς όσο καλύτερα μάθει κανείς τα Μοντέλα αυτά, τόσο πιο εύκολα:
  • Θα μπορεί να ελαττώνει (κατά πολύ, μάλιστα) τις Στήλες που θα παίζει, χρησιμοποιώντας το ίδιο πλήθος Αριθμών, ή ...
  • Θα μπορεί να αυξάνει τους Επιλεγμένους Αριθμούς που θα χρησιμοποιεί, καταλήγοντας στον ίδιο αριθμό Στηλών (που θα έβγαζε με λιγότερους Αριθμούς).
Πώς τα Μοντέλα Βελτίωσαν τις Προβλέψεις Meteo

Έχετε παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια οι προβλέψεις τύπου Meteo (για τον καιρό) πάνε όλο και καλύτερα; Ε, λοιπόν αυτό δεν οφείλεται στις καλύτερες ...μαντικές ικανότητες των Μετεωρολόγων, αλλά στα καλύτερα Μοντέλα και τις εξισώσεις που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό.
Για να καταλάβουμε όμως τα Μοντέλα των Τυχερών Παιχνιδιών και τον ρόλο που παίζουν αυτά στα Αποτελέσματα π.χ. του Τζόκερ (κλπ.), θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τον τρόπο με τον οποίο κοιτάμε άλλα παρόμοια φαινόμενα.
Όταν λοιπόν γίνεται μια Κλήρωση στο Τζόκερ (ή το Λόττο, κλπ.), θεωρητικά οι 5 (ή 6) Αριθμοί μπορούν να καταλάβουν (να πιάσουν) οποιεσδήποτε 5 (ή 6) θέσεις από το 1 μέχρι το 45 (ή το 49).
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μήπως οι Αριθμοί υπακούουν σε κάτι κρυφό και αόρατο, καταλαμβάνοντας κάποιες Θέσεις, οι οποίες έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους; Θα μπορούσα να πω ότι...
  • Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε το Γιατί πάνε εκεί που πάνε.
  • Αν όμως μπορούμε να καταλάβουμε το Πού πάνε συνήθως, μας είναι αρκετό - για να κάνουμε την Οικονομία που θέλουμε!
Αυτό λοιπόν θα προσπαθήσουμε να μάθουμε παρακάτω, ανοίγοντας ένα παραθυράκι για να δούμε λίγο την Δομή της Τυχαιότητας.
Θα ξεκινήσουμε από αυτό το άρθρο με ένα από τα πιο συχνά Μοντέλα που περιγράφουν την Δομή αυτή.

Λυπάμαι αν σας κούρασα, αλλά σε λίγο θα αρχίσετε κι εσείς να βλέπετε τα πράγματα αλλιώς!

Τι Βλέπουμε όταν ...Κοιτάμε Αποτελέσματα Τζόκερ (σε Κουκίδες)

Ας πούμε ότι κοιτάμε κάποιο διάγραμμα με Κουκίδες, το οποίο έχει μαζεμένα αρκετά Αποτελέσματα Τζόκερ. Αυτό μπορεί να γίνει καλύτερα στον Υπολογιστή με το πρόγραμμα XL και να περιέχει τουλάχιστον 50 Κληρώσεις, αλλά οι 100 και πάνω θα ήταν καλύτερες.
Στην θέα μιας τέτοιας απεικόνισης μάλλον κάτι παθαίνουμε όλοι, γιατί ο καθένας βλέπει διαφορετικά πράγματα ( ...άλλο το "κοιτάζω" κι άλλο το "βλέπω").
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και όταν κοιτάμε Αποτελέσματα Λόττο, ή Αποτελέσματα Κίνο, κλπ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Τι ακριβώς βλέπει ο καθένας όταν "κοιτάζει" αυτά τα Αποτελέσματα!
Κάποιοι νομίζουν ότι βλέπουν ...τον Ουρανό με τα Άστρα, κάποιοι άλλοι βλέπουν ένα Χάος, ή μια Χαώδη Μάζα δεδομένων, τα οποία δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη διάταξη.
Όλα αυτά βέβαια έχουν σαν επακόλουθο όχι μόνο να βλέπουν ...Χάος, αλλά δυστυχώς και να παίζουν (το Τυχερό Παιχνίδι της αρεσκείας τους) ...χαοτικά, δηλαδή τελείως τυχαία!

Για να αρχίσουμε να ξεφεύγουμε από αυτή την εικόνα, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιο παρόμοιο φαινόμενο.

Η "Τυχαία" Δομή του Κυκλοφοριακού Χάους

Ο τρόπος που παίζουν κάποιοι (δηλαδή οι περισσότεροι) τα Τυχερά Παιχνίδια, θα έλεγα ότι είναι σα να πηγαίνουμε στον δρόμο με το αυτοκίνητο και να μπορούμε όλοι να δούμε σε μια οθόνη ο καθένας, ταυτόχρονα όλα τα ...Φανάρια της διαδρομής που πρόκειται να ακολουθήσουμε. Ας υποθέσουμε ότι τα βλέπουμε όλα αυτά από την θέση του οδηγού, δηλαδή από το επίπεδο του δρόμου.
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Ασφαλώς θα δημιουργηθεί μια χαώδης κατάσταση, όπου φαινομενικά δεν θα ξέρουμε πού και πότε θα ανάψει το κάθε φανάρι. Δηλαδή ένα μεγάλο μπέρδεμα, που αν συνέβαινε, θα προκαλούσε ένα χάος απερίγραπτο - και φυσικά πολλά ατυχήματα.

Και όμως, μέσα σε αυτή την "Χαώδη Μάζα" των δεδομένων - μιλάμε ακόμη για τα φανάρια που αναβοσβήνουν - υπάρχει μια τάξη! Διότι, αν τα κοιτάξουμε από μια 3η Διάσταση, δηλαδή από ψηλά, θα καταλάβουμε ότι...
  • Το κάθε φανάρι βρίσκεται σε κάποια συγκεκριμένη Θέση και βέβαια, ...
  • Ανάβει σε κάποιες συγκεκριμένες Στιγμές και σβήνει σε κάποιες άλλες. 
  • Έτσι, μπορούμε ακόμη και να προγραμματίσουμε την καλύτερη δυνατή Διαδρομή.
Θα αναρωτιέστε πάλι "πού το πάει ο τύπος";
Μήπως λοιπόν - συνεχίζει ο "τύπος", δηλαδή εγώ - κάτι παρόμοιο με αυτό συμβαίνει και στα Τυχερά Παιχνίδια;
Θα έλεγα "μάλλον ναι".
Θα ήθελα όμως να δικαιολογήσω κάπως και αυτούς που παρασύρονται και πιστεύουν ότι υπάρχει χάος, δηλαδή πιστεύουν σε λάθος "είδωλα" της πραγματικότητας (αντί για αυτή την ίδια). Θα έλεγα λοιπόν ότι:
  • Όταν κάποια λανθασμένη ιδέα ή αντίληψη φαίνεται Αληθοφανής και την επαναλαμβάνουν αρκετοί, τότε εύκολα θα την πιστέψουν και οι υπόλοιποι, αλλά...
  • Όταν ο καθένας σκεφθεί για τον εαυτό του, πολλοί θα πλησιάσουν την Αλήθεια, έστω και από διαφορετικές κατευθύνσεις!
Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί, αλλά απαιτεί Κανόνες.

Ας έλθουμε όμως τώρα στα "καθ' ημάς" και ας δούμε ποια είναι ...

Τα "Μοντέλα" του Τζόκερ

Για ότι δείτε παρακάτω δεν είμαι υπεύθυνος τόσο εγώ, όσο είναι ο Αλέξης, που έψαξε το θέμα στα Μυστικά Αρχεία, τα οποία ανακάλυψε εκεί που βρίσκεται. Βέβαια, λόγω της δύσκολης γραφής που χρησιμοποιείται στα μηνύματα του Αλέξη, υπάρχει πάντα κίνδυνος να παρερμηνεύσω ή να μη καταλάβω κάτι. Γι' αυτό πάντα ελέγχω τα μαθηματικά στις πληροφορίες που μου στέλνει, με προγράμματα δικά μου ή με έτοιμο Software που κυκλοφορεί στο εμπόριο, όπως π.χ. της εταιρείας Artemis για το Τζόκερ (και άλλα τυχερά παιχνίδια).

Ανάμεσα λοιπόν στα μηνύματα που μου έχει στείλει ο Αλέξης, αναφέρει ότι σε όλα τα Τυχερά Παιχνίδια τύπου Τζόκερ, Λόττο, Κίνο, κλπ. που έχουμε εδώ στην Ελλάδα (καθώς και σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη) συμβαίνουν κάποιες περίεργες "Μαθηματικές Συμπτώσεις", όπως είδαμε στα άρθρα για τους Αριθμούς "π" και "φ".

Προσέξτε λοιπόν να δείτε τι ...δεν βλέπετε όταν κοιτάτε μαζικά τα Αποτελέσματα του Τζόκερ, ή του Λόττο κ.λ.π. Αν παρατηρήσετε (αυτή είναι η 4η λέξη με παρόμοια εννοιολογική σημασία - είδατε πόσο πλούσια είναι η Ελληνική γλώσσα;) αυτά τα αποτελέσματα προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι:
  • Οι 5 Αριθμοί του Τζόκερ σπάνια έχουν μια ισομερή διάταξη, δηλαδή με ίσες τις 4εις μεταξύ τους Αποστάσεις και ότι...
  • Υπάρχουν κάποιες "συμπυκνώσεις", όπου μαζεύονται  2 τουλάχιστον Αριθμοί, οι οποίοι βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους για να θεωρήσουμε ότι αποτελούν Ζευγάρι.
 Και τα "Μοντέλα" που μας υποσχέθηκες; Υπάρχουν τελικά; ...ξαναρωτά η φωνή από το βάθος της τάξης (ας υποθέσουμε πως είμαστε πάλι σε ένα σεμινάριο).

Όχι μόνο υπάρχουν αλλά έχουν και ...Μέγεθος και Ποικιλία - για "Χρώμα" μόνο μη ψάξετε σε αυτά τα Μοντέλα, γιατί δεν υπάρχει!
Ας δούμε πρώτα το πιο εύκολο Μοντέλο, που ανήκει στο πιο βασικό "Σύστημα Μοντέλων" και, όταν καταλάβετε αυτό, θα σας είναι πιο εύκολο να καταλάβετε τα υπόλοιπα.

Το Μοντέλο "2-1-2", Πρακτικά: Με ένα Ελατήριο

Για να ξεκινήσουμε ας κάνουμε (νοερά) τα εξής:
  • Ας πούμε ότι έχουμε ένα ελατήριο με 5 Σπείρες και Διάμετρο 10 - 20 πόντους, που να ανοίγει άνετα μέχρι τους 50 πόντους.
  • Μαζεύουμε (πιέζοντας) το ελατήριο έτσι ώστε να εφάπτονται μεταξύ τους οι 5 σπείρες.
  • Στο πάνω μέρος του ελατηρίου βάφουμε λευκό (π.χ. με Blanco) το ίδιο σημείο της περιφέρειάς τους σε όλες τις σπείρες και αφήνουμε να στεγνώσει.
  • Πιάνουμε τις 2 ακριανές σπείρες, δηλαδή 1η και 5η και τις τραβάμε.
  • Αν το ελατήριο έχει σωστή "συμπεριφορά", τότε οι 5 σπείρες θα έχουν περίπου την ίδια μεταξύ τους απόσταση. Δηλαδή αν το ανοίξουμε και το πάμε π.χ. στους 45 πόντους, τότε η απόσταση αυτή θα είναι περίπου 11,25 πόντοι.
Κατανοητό μέχρι εδώ; Συνεχίζουμε...
Τώρα πιάνουμε και δένουμε με ένα σπαγκάκι την 1η σπείρα με την 2η και με ένα άλλο την 4η με την 5η. Δένουμε όμως τα σπαγκάκια με τέτοιο τρόπο ώστε:
  • Η 1η από την 2η να απέχουν 1 πόντο, αλλά ...
  • Η 4η από την 5η να απέχουν 3 πόντους.
Παίρνουμε έναν χάρακα μεγέθους 45 πόντων και πάνω από αυτόν τοποθετούμε την σπείρα, κρατώντας την έτσι ώστε:
  • Η Αρχή της να είναι στο 0,5 του χάρακα, δηλαδή στη μέση του 1ου πόντου,
  • Το Τέλος της να είναι στο 44,5, δηλαδή στη μέση του 45ου πόντου.
Αν κοιτάξουμε (κατακόρυφα) σε ποιον πόντο βρίσκεται το άσπρο σημάδι σε κάθε μια από τις 5 σπείρες, θα  δούμε ότι έχουν την παρακάτω διάταξη:
  • 1ος, 2ος, Χ, 42ος, 45ος πόντος, όπου...
  • Ο "Χ" βρίσκεται περίπου στη μέση μεταξύ του 2ου και του 42ου πόντου.
Πάμε τώρα στο Τζόκερ, για να δούμε πώς εφαρμόζεται αυτό.


Το Μοντέλο "2-1-2" στο Τζόκερ
...και γιατί είναι το πιο ..."Σέξυ"

Αυτό που κάναμε παραπάνω, είναι σα να αναπαραστήσαμε μια Κλήρωση Τζόκερ, όπου οι 5 Αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής:
  • 1, 2, Χ, 42, 45, όπου...
  • Ο "Χ" είναι περίπου στη μέση μεταξύ των Αριθμών 2 και 42, δηλαδή περίπου 22.
Αυτή η διάταξη λοιπόν των 5 Αριθμών του Τζόκερ ανήκει σε αυτό που ονομάζουμε ...

Μοντέλο ΙΙ-Ι-ΙΙ


Το Μοντέλο ΙΙ-Ι-ΙΙ μάλιστα, σε κάποιο σεμινάριο, κάποιος είπε ότι είναι το πιο "ανθρώπινο" μια και έχει το σχήμα που έχει το μπουκάλι της ...Coca Cola (βάλτε τα 3 στοιχεία στο σχήμα  ΙΙ-Ι-ΙΙ από οριζόντια μορφή που είναι, σε κάθετη και θα καταλάβετε).Για τον ίδιο λόγο κάποιος άλλος προχώρησε λίγο παρακάτω και χαρακτήρισε αυτό το Μοντέλο σαν το πιο ..."σέξυ".
Στο Μοντέλο αυτό βέβαια ανήκουν και πάμπολλοι άλλοι συνδυασμοί των 5 Αριθμών του Τζόκερ. Το μόνο που απαιτείται είναι το εξής:
  • Ο 1ος με τον 2ο Αριθμό να είναι κοντά μεταξύ τους, επίσης 
  • Ο 4ος με τον 5ο Αριθμό να είναι κοντά μεταξύ τους, αλλά ...
  • Ο 3ος Αριθμός να είναι κάπου ανάμεσά τους και μακριά από τις 2 άλλες Ομάδες .

Παραδείγματα του Μοντέλου ΙΙ-Ι-ΙΙ στο Τζόκερ

Μερικοί από τους (χιλιάδες) συνδυασμούς των 5 Αριθμών που κληρώνονται με αυτό το Μοντέλο, είναι και οι εξής:
  • (1, 2)  -  22  -  (43, 45),    ή   (1, 3)  -  24  -  (44, 45),
  • (1, 2)  -  15  -  (36, 38),    ή   (1, 3)  -  24  -  (37, 38),
  • (5, 8)  -  33  -  (40, 45),    ή   (5, 10) - 17  -  (42, 45), κλπ.

Στην ουσία βέβαια το "Μοντέλο 2-1-2" είναι ένα από αυτά που αποτελούν το "Σύστημα 221" των Μοντέλων του Τζόκερ.

Σημείωση: 
  • Οι αριθμοί 1 και 2 (στο Σύστημα 221) ανήκουν στον Κώδικα Fibonacci. 
  • Όπως θα δούμε στο επόμενο άρθρο της σειράς αυτής, το ίδιο θα συμβεί και σε όλα τα άλλα Μοντέλα, όλων των Συστημάτων! 
Όλα δηλαδή έχουν αριθμούς που ανήκουν σε αυτό τον Κώδικα.

Τα άλλα Μοντέλα στο Σύστημα 221 του Τζόκερ

Τώρα που καταλάβατε το Μοντέλο 2-1-2, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε και τα υπόλοιπα που ανήκουν στο ίδιο Σύστημα Μοντέλων.
Τα υπόλοιπα Μοντέλα στο Σύστημα 221 είναι απλές παραλλαγές αυτού που γνωρίσατε, όπου το μόνο σημείο στο οποίο διαφέρουν από το Μοντέλο 2-1-2 είναι η θέση του Αριθμού που είναι Μόνος του, δηλαδή που δεν κάνει Ζευγάρι με κάποιον από τους 4εις άλλους.
Έτσι λοιπόν τα άλλα Μοντέλα στο Σύστημα 221 είναι τα εξής:
  • 2-2-1, όπου ο Αριθμός που είναι Μόνος του βρίσκεται στο Τέλος,
  • 1-2-2, όπου ο Αριθμός που είναι Μόνος του βρίσκεται στην Αρχή.
Αυτά τα 3 λοιπόν ήταν όλα τα Μοντέλα στο Σύστημα 221 και μη ψάχνετε, γιατί άλλα δεν υπάρχουν.

Ποιές Θέσεις ...Αποκλείονται για τον Μονό Αριθμό

Μάλιστα προ ημερών, συνειδητοποίησα και κάτι που δεν φαίνεται εύκολα. Σε ένα από τα σεμινάρια για Εύρεση Εργασίας και Δημιουργίας Δικής σας Δουλειάς, συζητούσα με ένα νεαρό Μαθηματικό, που θα συνέχιζε τις σπουδές του για Post-Doc στην Αλγεβρική Γεωμετρία. Αυτή η ειδικότητα των Μαθηματικών ασχολείται με τους Αλγεβρικούς τρόπους έκφρασης της Γεωμετρίας, τόσο μέχρι τις 3εις Διαστάσεις, όσο και πέραν αυτών. Μέχρι τις 3εις βέβαια έχουμε Αλγεβρική έκφραση και Γεωμετρική Απεικόνιση . Μετά τις 3εις Διαστάσεις όμως, έχουμε μόνο την Αλγεβρική έκφραση.
Ο Μαθηματικός ήταν πολύ απαιτητικός και έπρεπε να μιλάω με όρους που να δέχεται. Καθώς λοιπόν προσπαθούσα να του εξηγήσω τα Μοντέλα αυτά, ανακάλυψα κάτι που δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τότε. Κι αυτό ήταν το εξής:
  • Κάποιοι Σχηματισμοί Αριθμών αποκλείονται από τα Μοντέλα στο Σύστημα 221. Πιο ειδικά...
  • Ο Αριθμός που είναι Μόνος του (δηλαδή δεν ανήκει σε ένα από τα 2 Ζευγάρια), δεν μπορεί να καταλάβει οποιαδήποτε από τις 5 Θέσεις (1η, 2η, 3η, 4η, 5η), αλλά...
  • Περιορίζεται να καταλάβει μόνο κάποιες συγκεκριμένες από αυτές.

Παραδείγματα Συνδυασμών των 5 Αριθμών
...στα υπόλοιπα Μοντέλα τους Συστήματος ΙΙ-ΙΙ-1:
  • 122:  3  -  (17, 21)  -  (35, 43),
    • 1  -  (25, 28)  -  (38, 45),
  • 221:  (7, 12)  -  (29, 35)  -  43,
    • (1, 11)  -  (23, 30)  -  45, κλπ.
Όπως βλέπετε στο τελευταίο παράδειγμα, οι 2 Αριθμοί μέσα στα Ζευγάρια μπορούν να διαφέρουν μέχρι και 10 ή και παραπάνω Αριθμούς (αν και σπάνιο), αρκεί όμως ο Αριθμός που είναι Μόνος του να μην έχει μικρότερη Απόσταση από ότι έχουν μεταξύ τους οι Αριθμοί μέσα στα Ζευγάρια!
Για την ακρίβεια, εκεί που σταματούν οι Αποστάσεις εντός των Ζευγαριών, συνεχίζουν οι Αποστάσεις μεταξύ των Ζευγαριών και του Μονού Αριθμού.

Παράδειγμα:
  • Αν η Μέγιστη Απόσταση εντός των Ζευγαριών είναι 9, 
  • Τότε η Ελάχιστη Απόσταση εκτός των Ζευγαριών θα είναι 10.
Ας έλθουμε τώρα στο "δια ταύτα", γιατί βλέπω έναν από σας να λέει "Καλά όλα αυτά, αλλά ..."

Με Ποιο Τρόπο τα Μοντέλα αυτά μας Γλιτώνουν Στήλες ;

Υπομονή. Πλησιάζουμε!
Προσέξτε τώρα να δείτε τη μαγεία που κρύβεται σε όλα αυτά εδώ...

Τα Μοντέλα στο Σύστημα ΙΙ-ΙΙ-Ι ταιριάζουν σε αρκετές από τις Κληρώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και (guess what) σε αυτές που θα έλθουν στο μέλλον (that's right!).
Μάλιστα, θα δούμε ότι σχηματίζονται κάποια "Ποσοστά Προτίμησης". Αυτά τα ποσοστά δεν είναι τίποτα άλλο από το πόσο επί τοις εκατό των Κληρώσεων ταιριάζουν στο καθένα από τα Μοντέλα που αναφέραμε.
Αν περιοριστούμε στα 3 Μοντέλα του  Συστήματος II-II-1, θα δούμε ότι αυτά τα ποσοστά είναι μεν κοντά μεταξύ τους, αλλά κάποιο είναι καλύτερο από τα άλλα δυο και κάποιο είναι χειρότερο από τα δυο άλλα. Πιο συγκεκριμένα, στις 1.000 πρώτες Κληρώσεις, έχουμε:
  • Μοντέλο 122: 81 Κληρώσεις, δηλαδή κατά Μ. Όρο έρχεται κάθε 12,35 Κληρώσεις, 
  • Μοντέλο 212: 76 Κληρώσεις, δηλαδή κατά Μ. Όρο έρχεται κάθε 13,16 Κληρώσεις, 
  • Μοντέλο 221: 84 Κληρώσεις, δηλαδή κατά Μ. Όρο έρχεται κάθε 11,9 Κληρώσεις, 
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι το κάθε ένα από τα Μοντέλα στο Σύστημα II-II-I έχουν κατά Μέσο Όρο τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Όλα έχουν έλθει γύρω στις 80 Κληρώσεις μέσα στις 1.000 πρώτες, δηλαδή ένα ποσοστό 8% (+/- 0,4)%, 
  • Και επίσης έρχονται περίπου κάθε 12,5 Κληρώσεις:

Έτσι, αν σας αρκεί να στοχεύετε σε αυτά τα Ποσοστά Επιτυχιών, δηλαδή περίπου στο 8% των Κληρώσεων (για 5άρι στο Τζόκερ), τότε (by all means) αξιοποιήστε κάποιο από αυτά τα Μοντέλα για να ελαττώσετε τις Στήλες!
Βέβαια, αν χρησιμοποιείτε και τα 3 Μοντέλα, τότε τα ποσοστά σας θα ανέβουν και μπορείτε να στοχεύετε ...
  • Στο 24%, αφού 3Χ8% = 24%, δηλαδή ...
  • Θα μπορείτε να "πιάνετε" περίπου 1 στις 4εις Κληρώσεις!  
Τι μέγεθος έχουν τώρα οι Αποστάσεις μέσα ή έξω από τα Ζευγάρια;
Εξαρτάται από το πόσο θέλουμε να είναι το Ποσοστό Επιτυχίας σε σχέση με τις Στήλες που θα παίξουμε. Διότι (there is a catch) ...
  • Όσο μεγαλώνουν οι Αποστάσεις, είτε μέσα στα Ζευγάρια, είτε έξω από αυτά, τόσο αυξάνουν και οι Στήλες, αλλά...
  • Σε κάποια συγκεκριμένη Απόσταση, έχουμε τον Μέγιστο Αριθμό Επιτυχιών, οι οποίες όμως πάνω από αυτή την συγκεκριμένη Απόσταση θα αρχίσουν να ελαττώνονται, ...
  • Ενώ οι Στήλες θα συνεχίσουν να αυξάνουν!
Υπάρχει λοιπόν κάποια Βέλτιστη Απόσταση εντός των Ζευγαριών, με την οποία:
  • Έχουμε τον Μέγιστο Αριθμό Επιτυχιών, δηλαδή θα πιάνουμε αρκετές φορές το 5αρι στο Τζόκερ, σε κάποιες από τις Κληρώσεις που θα παίξουμε αξιοποιώντας τα Μοντέλα αυτά, ενώ παράλληλα ...
  • Θα κάνουμε μια καλή Οικονομία στις Στήλες που θα παίζουμε!

Quiz:
  • Ποια είναι αυτή η Βέλτιστη (εσωτερική) Απόσταση στα Μοντέλα  ΙΙ-ΙΙ-Ι (122, 212, 221); 
  • Ποιες Θέσεις (1η έως 5η) θα πρέπει να αποκλείονται στο Σύστημα 221 για τον Μονό Αριθμό (όως λέγαμε παραπάνω);
  • Ποια άλλα Συστήματα Μοντέλων μπορεί να υπάρχουν, πέρα από το Σύστημα ΙΙ-ΙΙ-1;
Σημείωση:  
  • Και στα 3 Μοντέλα του Συστήματος 221 οι Αποστάσεις αυτές είναι ακριβώς ίδιες! Δηλαδή...
  • Και στα 3 Μοντέλα, εκεί που σταματούν οι Εσωτερικές Αποστάσεις, συνεχίζουν οι Εξωτερικές.
Θέλω να δω να ...σηκώνονται χέρια, ή έστω να γίνονται Σχόλια.
Οι σωστές Απαντήσεις πάντως θα έλθουν με το επόμενο άρθρο. Αλλά...

Προσοχή!
Όποιος εργαστεί πάνω σε αυτά που διαβάσατε και βρει (μέχρι το επόμενο άρθρο) αυτές τις Αποστάσεις και τα αντίστοιχα ποσοστά, θα έχει ένα πολύ σημαντικό Δώρο πάνω στα Τυχερά Παιχνίδια!

Hint:
  • Όπως καταλάβατε πριν από μερικές παραγράφους, αυτή η Απόσταση δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 10 μονάδες. Οπότε...
  • Για να βοηθηθείτε, κάντε έναν Πίνακα, όπου θα βάλετε τις Εσωτερικές Αποστάσεις από 1-5, έως 1-10 και θα ελέγξετε τον Αριθμό Επιτυχιών που θα "πιάνατε" στις πρώτες 100, ή 1.000 Κληρώσεις ( όσοι τις έχετε στον Υπολογιστή σας).

Συνεχίζεται(I promise!)...

Και όπως πάντα, όσα διαβάσατε εδώ να ισχύουν για το Τζόκερ, μπορούν με μικρές προσαρμογές να ισχύουν και για το Λόττο και το Κίνο. Για το Λόττο ειδικά, αυτή η Βέλτιστη Απόσταση θα πρέπει να είναι 1 μονάδα παραπάνω από αυτήν που ισχύει για το Τζόκερ.

Στο 2ο άρθρο της σειράς αυτής θα περιγράψουμε και τα υπόλοιπα Συστήματα Μοντέλων.
Σας θυμίζω πάντως ότι όλα τα Μοντέλα - σε όλα τα Συστήματα - εκφράζονται με αριθμούς που ανήκουν στον Κώδικα Fibonacci!

Αν δεν σας δίνω τις Απαντήσεις τώρα, είναι γιατί γνωρίζω το συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν ανακαλύπτει κάτι. Θέλω να το νιώσετε κι εσείς!
 Όσοι παραιτείστε από την προσπάθεια, υπομονή και θα τα μάθετε όλα σε λίγες μέρες...


    5 σχόλια:

    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Στα 3 μοντελα
        1-2-2.....2-1-1.....2-1-1 ισως ειναι καλυτερα να κρατησουμε ενα μοντελο (η τιμη)?
        παραδειγμα

        2-1-2: 76 Κληρώσεις, δηλαδή κατά Μ. Όρο έρχεται κάθε 13,16 Κληρώσεις
        Και στον Μονο αριθμο οι εξωτερικες τιμες αποστασεων να αρχιζουν παιρνοντας καποιες τιμες και απο τις εσωτερικες μεχρι οι στηλες να φτασουν στο οριο του συνολου των 3ων μοντελων?
        Εκτος το Αρτεμις εχεις καποιο δικο σου προγραμα?

        Διαγραφή
      2. T.z.o.k.e.r.gr: Έγραψα πρόσφατα ένα άλλο Άρθρο για τα Μοντέλα στο άλλο μου Blog (Tzokerr). Ίσως σου φανεί χρήσιμο.
        Τώρα για πρόγραμμα, εκτός του Αρτεμις, έχω ένα στο ...μυαλό, που υλοποιείται με απλό XLs. Όσο σύνθετο - ή απλό - πρόγραμμα και να έχεις, θέλει και ...μαεστρία.
        Είναι σαν το δίλημμα του ποιός παίζει καλύτερη μουσική: Ένας Καλός Βιολιστής με Κακό Βιολί, ή ένας Κακός Βιολιστής με Καλό Βιολί; Η γνώμη μου είναι ο πρώτος.

        Διαγραφή
    2. Παραδειγμα(στο περιπου)

      2-1-2

      Τιμες

      1-2.......=1->10
      4-5.......=1->10

      Τωρα εσυ προτεινεις για το..(3).. να ειναι μεγαλυτερη του 10.
      Ισως να ειχε καλυτερη στατιστικη αν ξεκιναγε καπου
      στην μεση της αποστασης των {εντος των ζευγαριων
      τιμες}

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς έλαβα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Μπεντζάιν Λι υποσχέθηκε να με βοηθήσει και μάλιστα το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων έως ότου συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: Lfdsloans@outlook.com ευχαριστώ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή