ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ή Δημιουγούνται!

Πιστέψτε στην ΕΛΛΑΔΑ - γιατί έχει Αστήρευτες Πηγές.
Πιστέψτε στους ΕΛΛΗΝΕΣ - γιατί έχουν Απίστευτες Ικανότητες!
Ακολουθείστε το ΑΣΤΕΡΙ σας - αφού μάθετε Πώς να το Δημιουργείτε!
Βρείτε τις Δουλειές που Υπάρχουν, ή Δημιουργείστε τις, ...ακόμη και μέσα στην Κρίση - αφού μπορείτε με τα ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (κάντε Κλικ)!

Βρείτε εδώ την ΓΝΩΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ που χρειάζεστε, δωσμένες όπου πρέπει σοβαρά, αλλά και όπου πρέπει με Χιούμορ, για:
* ΕΥΡΕΣΗ Εργασίας: Κανάλια Αναζήτησης, Βιογραφικό, Συνέντευξη, Πρόσληψη

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Δικής σας Δουλειάς: Τρόποι Εύρεσης Επιχειρηματικών Ιδεων, Αποδοτικοί Συνδυασμοί, κλπ.
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Εργασίας: Διατήρηση Θέσης, Αύξηση και Προαγωγή
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Αυτοαπασχόλησης ή Μ.Μ. Επιχείρησης: Αποδοτικοί Τρόποι Διαφήμισης και Marketing με Μηδαμινό ή Μηδενικό Κόστος

* ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Στατιστικές, Συστήματα, Στρατηγικές (κυρίως για το Τζόκερ, αλλά με Εφαρμογές και για άλλα Τυχερά Παιχνδια).

Ελάτε στην Άκρη, τους εί
πε. Είπαν: Φοβόμαστε. Ελάτε στην Άκρη, τους είπε. Ήλθαν. Τους Έσπρωξε και ...ΠΕΤΑΞΑΝ!
(Τους είχε δημιουργήσει Φτερά, αλλά αυτοί δεν το είχαν πιστέψει - ακόμα!)
Come to the edge, he said. They said: We are afraid. Come to the edge, he said. They came. He pushed them and they ...FLEW!
Guillaume Apollinaire

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Το Τάβλι σαν Σύμβουλος Επιτυχίας

...στην Εύρεση Εργασίας και Απόκτηση Περιουσίας
 
Είναι πολλοί αυτοί που παίζουν Τάβλι στην Ελλάδα και στις γύρω χώρες και κάποιοι μάλιστα από αυτούς το έχουν αναγάγει σε υψηλή Τέχνη - ή ακόμη και σε Επιστήμη.
Πόσοι από αυτούς όμως βλέπουν τις ...Ικανότητες Συμβούλου που έχει αυτό το παιχνίδι; Ελάχιστοι, αν όχι κανένας.
Μα, πώς είναι δυνατόν ένα παιχνίδι τύχης να μπορεί να μιλήσει και ακόμη περισσότερο να ...συμβουλέψει - ειδικά σε θέματα στα οποία αναφέρεται αυτό το Blog!
Σκεφθείτε όμως. Όλοι ξέρετε πράγματα που ...στόμα μεν δεν έχουν, αλλά από μιλιά τα πάνε μια χαρά! 
Για να πειστείτε όμως, ας δώσουμε μερικά...

Παραδείγματα:

1.  Έχει ανάγκη ο αγρότης να ακούσει το "Μετεωρολογικό Δελτίο" για να μάθει πώς θα πάει ο Καιρός της ημέρας, των επόμενων ημερών, ή του επόμενου Χειμώνα; Αν είναι πραγματικός αγρότης, δεν θα έχει καμία τέτοια ανάγκη. Μπορεί μόνος του να "ακούσει" τι του "λέει" ο ουρανός.
2.  Έχει ανάγκη ένας ξένος τουρίστας σε μια χώρα που βρίσκεται για πρώτη φορά, να ζητήσει οδηγίες για το πώς θα πάει από μια πόλη σε κάποια άλλη με το αυτοκίνητό του; Αν έχει ένα χάρτη στην γλώσσα του, μπορεί να τον "διαβάσει" και να αποφασίσει μόνος του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το Τάβλι, όπως και το Domino, το Σκάκι και άλλα παιχνίδια τύχης (και οπωσδήποτε σκέψης), αντανακλούν την ίδια τη ζωή, όπου λίγα πράγματα γίνονται προγραμματισμένα και τα περισσότερα είναι τυχαία. Με τη μόνη διαφορά: Όσο τυχαίο και να είναι κάτι, το μυαλό μας - σχεδόν - πάντα μπορεί να μας οδηγήσει το να ανταποκριθούμε, ακόμη και στις μεγαλύτερες προκλήσεις.


Διευκρινήσεις:
1.   Τάβλι: Δεν υπήρξα ποτέ "Ταβλαδόρος", διότι φοίτησα σε Νυκτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, οπότε δεν περίσσευε ποτέ χρόνος για κάτι τέτοιο. Ενώ για Πολυτεχνείο πήγα στις ΗΠΑ, όπου δεν ευδοκιμούν τέτοιου  είδους ...αθλήματα. 
2.  Σκάκι: Για παρόμοιους λόγους, μικρός που και που έπαιζα Σκάκι, αλλά περισσότερο Ντάμα (το μικρό αδελφάκι του Σκακιού). Έτσι δεν έγινα ποτέ αρκετά καλός στο ίδιο το Σκάκι. 
3.  Domino: Το Domino όμως μου άρεσε πολύ, μια και ο πατέρας μου ήταν πρωταθλητής σε αυτό το παιχνίδι, στα ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας. Μου πήρε ...10 χρόνια να τον φτάσω, παίζοντας μαζί του σχεδόν κάθε Κυριακή. Για να τον φτάσω, δηλαδή να εχόμαστε ισόπαλοι, έπρεπε να  δημιουργείσω νέες Τεχνικές, που ήταν παρόμοιες με αυτές στο Σκάκι, π.χ. κάτι σαν το Ματ. 
Τέλος λοιπόν με αυτά. Ώρα να πάμε στην ...


1.  Εύρεση Εργασίας

Όσοι έχετε παίξει Τάβλι και ειδικά το παιχνίδι που λέγεται "Πλακωτό", θα ξέρετε ότι  το παιχνίδι χωρίζεται σε 4 μέρη. Δεν θα ήταν λοιπόν και τόσο δύσκολο να πούμε ότι υπάρχουν μερικές αντιστοιχίες ανάμεσα σε αυτά τα 4 μέρη και στα 4 στάδια που ακολουθεί κανείς για να βρει Δουλειά:
1.  Το 1ο μέρος αντιστοιχεί με τα Προκαταρκτικά, δηλαδή το ψάξιμο για τα Πτυχία σας κλπ.
2.  Το 2ο μέρος αντιστοιχεί με το Ψάξιμο για Θέσεις Εργασίας σε Επιχειρήσεις, κλπ.
3.  Το 3ο μέρος αντιστοιχεί με την Σύνταξη του Βιογραφικού Σημειώματος,
4.  Το 4ο μέρος αντιστοιχεί με την Επιτυχία κατά την Συνέντευξη στην Εταιρεία.

Τώρα θα μου πείτε ότι δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο το πώς αντιστοιχούν τα 4 μέρη που χωρίζεται το Τάβλι με τα 4 στάδια στην Εύρεση Εργασίας. 
Και όμως, αυτοί που "ξέρουν" λένε ότι η αντιστοιχία υπάρχει. Πώς; θα δούμε αμέσως τώρα ποιές είναι αυτές οι ...


Αντιστοιχίες
Γενικά βέβαια μπορούμε να πούμε ότι και στις 2 περιπτώσεις το κάθε Μέρος ή Στάδιο προετοιμάζει το επόμενο. Πιο ειδικά όμως... 

1.  Στο 1ο Μέρος βρισκόμαστε στο "γήπεδό" μας και θέτουμε τις βάσεις για το υπόλοιπο παιχνίδι. Αντίστοιχα βάζουμε σε ένα μέρος (π.χ. Φάκελο, Ντοσσιέ, κλπ.) όλα όσα θα μας χρειαστούν για την Εύρεση Εργασίας, όπως Πτυχία, Ταυτότητες, Διπλώματα Οδήγησης, κλπ. Εδώ ό,τι κάνουμε είναι μεν εύκολο, αλλά και στις δυο περιπτώσεις η καλή προετοιμασία θα επηρεάσει θετικά τα επόμενα Μέρη ή Στάδια.
2. Στο 2ο Μέρος ερχόμαστε πιο κοντά στον "αντίπαλο", αφού στο μεν Τάβλι μπορεί να έχουμε τις πρώτες επαφές (με τα πούλια), στην δε Εύρεση Εργασίας ψάχνουμε σε Εφημερίδες, Internet κλπ. για να βρούμε κάποιες Θέσεις που προσφέρουν οι Επιχειρήσεις.
3. Στο 3ο Μέρος ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στον "αντίπαλο". Στο μεν Τάβλι έχουμε τις κύριες αψιμαχίες, δρώντας ανάλογα με τις Θέσεις που έχουν τα Πούλια του αντίπαλου. Στην δε Εύρεση Εργασίας αρχίζουμε να συντάσσουμε το Βιογραφικό μας Σημείωμα, έχοντας κατά νου την εκάστοτε Επιχείρηση και τις δικές τις "Θέσεις" και απαιτήσεις.
4.  Στο 4ο Μέρος έρχεται η ώρα της "πληρωμής". Τώρα το πόσο καλή θα είναι αυτή εξαρτάται από το τι έχουμε κάνει στα 3 Στάδια που προηγήθηκαν. Αν έχουμε μαζέψει τα Πούλια  μας στο 4ο Μρος πριν από τον Αντίπαλο, ή έχουμε μαζέψει Εφόδια περισσότερα από όσα απαιτούσε η Επιχείρηση, τότε και στις δυο περιπτώσεις θα έχουμε αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές μας να είμαστε Νικητές.


2.  Απόκτηση Περιουσίας

Θα μου πεί κάποιος ότι ...άντε και τα δεχτήκαμε αυτά για την Εύρεση Εργασίας. Είναι όμως ποτέ δυνατό ένα παιχνίδι σαν το Τάβλι να ...συνεχίσει τις Συμβουλές  και να φτάσει να μας δείξει ακόμη και πώς θα αποκτήσουμε μια Περιουσία; Πού ξανακούστηκε κάτι σαν κι αυτό;
Αν δεν ήταν δυνατό, δεν θα το έγραφα! Ας πάρουμε λοιπόν πάλι το παιχνίδι που λέγεται Πλακωτό. Είναι το μόνο παιχνίδι στο Τάβλι που παίζω κάπως "καλά", αλλά κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και με τα άλλα παιχνίδια.
Ας πάμε πάλι να δούμε ποιές είναι οι βασικές ...

Αντιστοιχίες
1.  Όταν έχουμε κάπου 1 Πούλι μόνο του, είναι σίγουρο ότι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πλακωθεί από τον Αντίπαλο. Ο Κίνδυνος να πέσει θύμα αυτό το Πούλι είναι μεγάλος και αντίστροφα, οι Πιθανότητες να διατηρήσει την Ακεραιότητά του είναι μηδαμινές. 
*  Ξέρετε πώς βλέπω εγώ αυτή την κατάσταση στον Οικονομικό τομέα του μέσου ανθρώπου; Μου θυμίζει την περίπτωση στην οποία κάποιος Κερδίζει Λιγότερα και Ξοδεύει Περισσότερα. Έτσι οι Πιθανότητες να διατηρήσει την Ακεραιότητά του είναι μηδαμινές, διότι βρίσκεται σε Κίνδυνο, αφού μπορούν να τον εκμεταλλευτούν άτομα όπως οι τοκογλύφοι, κλπ.
2.  Όταν έχουμε 2 Πούλια μαζί, τότε τα πράγματα είναι καλύτερα. Δεν υπάρχει Κίνδυνος για την Ακεραιότητά τους - αρκεί να μην αναγκαστεί ο Παίκτης να τα χωρίσει , οπότε τουλάχιστον το ένα από αυτά θα μείνει μόνο του.
*  Αυτό βέβαια αντιστοιχεί με την κατάσταση κατά την οποία κάποιος Ξοδεύει όσα Κερδίζει. Εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει Κίνδυνος. Εκτός βέβαια από την περίπτωση κατά την οποία θα συμβεί να έλθει κάποιο Έκτακτο Έξοδο, που θα ανατρέψει αυτή την εύθραυστη ισορροπία.
3.  Όταν έχουμε 3 Πούλια μαζί, τότε η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αφού μπορούμε το 3ο Πούλι να το χρησιμοποιήσουμε είτε για να πλακώσουμε κάποιο μεμονομένο Πούλι του Αντιπάλου, είτε να κάνουμε συνδυασμό με κάποιο άλλο Πούλι για να κάνουμε Πόρτα.
*  Και πάλι η αντιστοιχία είναι εμφανής: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποσό που μας περισεύει για να καλύψουμε κάποιο Έκτακτο Έξοδο.
4.  Όταν έχουμε 4 Πούλια και πλέον , τότε τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Αυξάνει η ευκολία να "χτυπήσουμε" πολλαπλούς Στόχους του Αντιπάλου, να κάνουμε νέες Πόρτες, να συμπληρώσουμε κάποιο δικό μας μεμονομένο Πούλι, κλπ.
*  Η αντιστοιχία τώρα σε αυτό είναι ότι έχουμε πλεόνασμα Εισοδήματος το οποίο μπορούμε να επενδύσουμε με πολλάπλό όφελος. Δηλαδή είτε να πετύχουμε μεγαλύτερο Επιτόκιο, είτε να πάρουμε Οικόπεδα σε μέρη που θα πάρουν αξία (αφού το ψάξουμε καλά), είτε να επενδύσουμε σε ανερχόμενες μικρές Επιχειρήσεις, κλπ.

Λίγη Θετική Σκέψη (δεν βλάπτει!)

Όταν λοιπόν ξαναπαίζετε Τάβλι, θα ξέρετε ότι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει, αφ' ενός να βρείτε Δουλειά και αφ' ετέρου να αποκτήσετε μια μικρή - και γιατί όχι, μεγάλη - Περιουσία!
Όσο περισσότερο βλέπετε έτσι το Τάβλι, δηλαδή τις "φανταστικές" προεκτάσεις που έχει, τόσο περισσότερο αυτό θα βοηθάει το μυαλό σας να "βλέπει"  πράγματα και καταστάσεις που "δεν" υπάρχουν - ακόμη. Ποιές είναι αυτές οι καταστάσεις; 
Αυτές είναι π.χ. ότι βρίσκετε δουλειές, ή ότι αποκτάτε περιουσία. Αφήστε το μυαλό σας να το κάνει αυτό, δηλαδή να φαντάζεται, να "ονειρεύεται" και ειδικά να πιστεύει ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν.
Και όσο συνηθείζει να τα κάνει αυτά, τόσο αυτά θα τείνουν να γίνονται πραγματικότητα, διότι ...

Το μυαλό που έχουμε μας βοηθάει να υλοποιούμε
εκείνο που πιστεύει ότι είναι δυνατό να γίνει!

Feedback
Θα ήθελα τη γνώμη σας.  
  • Πιστεύετε ότι το μυαλό έχει αυτές τις ιδιότητες , ή όχι; Κι αν ναι, ...
  • Μπορεί να τις εφαρμόσει στους δυο τομείς που αναφέρονται παραπάνω, ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου