ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ή Δημιουγούνται!

Πιστέψτε στην ΕΛΛΑΔΑ - γιατί έχει Αστήρευτες Πηγές.
Πιστέψτε στους ΕΛΛΗΝΕΣ - γιατί έχουν Απίστευτες Ικανότητες!
Ακολουθείστε το ΑΣΤΕΡΙ σας - αφού μάθετε Πώς να το Δημιουργείτε!
Βρείτε τις Δουλειές που Υπάρχουν, ή Δημιουργείστε τις, ...ακόμη και μέσα στην Κρίση - αφού μπορείτε με τα ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (κάντε Κλικ)!

Βρείτε εδώ την ΓΝΩΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ που χρειάζεστε, δωσμένες όπου πρέπει σοβαρά, αλλά και όπου πρέπει με Χιούμορ, για:
* ΕΥΡΕΣΗ Εργασίας: Κανάλια Αναζήτησης, Βιογραφικό, Συνέντευξη, Πρόσληψη

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Δικής σας Δουλειάς: Τρόποι Εύρεσης Επιχειρηματικών Ιδεων, Αποδοτικοί Συνδυασμοί, κλπ.
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Εργασίας: Διατήρηση Θέσης, Αύξηση και Προαγωγή
* ΒΕΛΤΙΩΣΗ Αυτοαπασχόλησης ή Μ.Μ. Επιχείρησης: Αποδοτικοί Τρόποι Διαφήμισης και Marketing με Μηδαμινό ή Μηδενικό Κόστος

* ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Στατιστικές, Συστήματα, Στρατηγικές (κυρίως για το Τζόκερ, αλλά με Εφαρμογές και για άλλα Τυχερά Παιχνδια).

Ελάτε στην Άκρη, τους εί
πε. Είπαν: Φοβόμαστε. Ελάτε στην Άκρη, τους είπε. Ήλθαν. Τους Έσπρωξε και ...ΠΕΤΑΞΑΝ!
(Τους είχε δημιουργήσει Φτερά, αλλά αυτοί δεν το είχαν πιστέψει - ακόμα!)
Come to the edge, he said. They said: We are afraid. Come to the edge, he said. They came. He pushed them and they ...FLEW!
Guillaume Apollinaire

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι 10 Εντολές του Υποψήφιου Εργαζόμενου

Μια απλή Σύγκριση
 
Οι 10 εντολές για τις οποίες αναφέρεται το κείμενο αυτό δεν έχουν βέβαια σκοπό να θίξουν τα ιερά κείμενα του Χριστιανισμού. Αντιθέτως, σκοπός του γράφοντος είναι να χρησιμοποιήσει εκείνες τις 10 Εντολές σαν αφορμή και εφαλτήριο για να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες στον χώρο της Εύρεσης Εργασίας.
  • Οι αρχικές 10 Εντολές αποτέλεσαν έναν Κώδικα Θρησκευτικής Ηθικής και βοήθησαν - και συνεχίζουν να βοηθούν - τόσες γενεές επί τόσους αιώνες  τους Χριστιανούς και (υποθέτω) τους Ιουδαίους (στο Θρήσκευμα) να κρατήσουν μια σωστή διαπροσωπική και κοινωνική συμπεριφορά.
  • Έτσι και οι 10 Εντολές του άρθρου τούτου αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους Υποψήφιους Εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο, καθώς προσπαθούν να βρουν μια Δουλειά. 

Οι δέκα εντολές της Παλαιάς Διαθήκης

  • 1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού .
  • 2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς.
  • 3. Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.
  • 4. Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου.
  • 5. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης.
  • 6. Ου φονεύσεις.
  • 7. Ου μοιχεύσεις.
  • 8. Ου κλέψεις.
  • 9. Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή.
  • 10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί.
 Οι 10 Εντολές του Υποψήφιου Εργαζόμενου

Οι 10 Εντολές λοιπόν στις οποίες αναφερόμαστε, ακολουθούν την σειρά των αρχικών  10 Εντολών και έχουν ως εξής:
  1. Είμαι ο Κύρος (με τίποτα ...θεϊκό επάνω μου) και σκοπό έχω να βγάλω από το κλουβί της άγνοιας (των Κανόνων που οδηγούν στην Εύρεση Εργασίας) όποιον ακολουθήσει τις συμβουλές μου. Όποιος  θέλει όμως, μπορεί να συμβουλεύεται και όποιον άλλον επιθυμεί!
  2. Μη δημιουργήσεις ποτέ ένα αυτοείδωλο τόσο ψηλά που να λες ότι ...εσύ είσαι και κανένας άλλος. Μη δείξεις δηλαδή στους υποψήφιους εργοδότες σου - και αργότερα στους Ανταγωνιστές σου μέσα στην Επιχείρηση - ότι εσύ θα λύσεις όλα τους τα προβλήματα. Καλό είναι βέβαια να το πιστεύεις, αλλά θα πρέπει να το κρατήσεις για τον εαυτό σου και να το δείξεις - με Πράξεις - όταν έλθει η κατάλληλη ώρα!
  3. Μην αναφέρεις το όνομά μου στους Εργοδότες μάταια, παρά μόνο αν σε ρωτήσουν. Είναι αρκετοί που δεν με ξέρουν - ακόμη. Μίλησέ τους μόνο αν δουν π.χ. στο Βιογραφικό σου Σημείωμα το σεμινάριό μου "Μέθοδοι Βελτιωμένης Απόδοσης στην Εργασία" και ζητήσουν διευκρινήσεις.
  4. Εργάσου 5 - ή και 6 - ημέρες την εβδομάδα για να βρεις μια Θέση Εργασίας. Την δε 7η να συμβουλεύεσαι το Blog τούτο για περισσότερες συμβουλές στην Εύρεση Εργασίας. Χρειάζεται δουλειά για να βρεις Δουλειά!
  5. Να τιμάς τους γονείς σου και ειδικότερα τις διδαχές των φυσικών και πνευματικών σου γονέων. Δηλαδή όλων εκείνων που σε δίδαξαν κάτι πάνω στο επαγγελματικό  - και μη - μονοπάτι  που ακολουθείς.
  6. Ου "φονεύσεις" τους Ανταγωνιστές σου, στον αγώνα που κάνετε όλοι για μια Θέση Εργασίας.  Να θυμάσαι ότι η αλληλοβοήθεια είναι η καλύτερη τακτική: Όποιον βοηθήσεις τώρα, θα στο ανταποδώσει αργότερα με κάποια ανοίγματα Εργασίας, που αργά ή γρήγορα θα σου υποδείξει!
  7. Ου φλερτάρεις (πόσο μάλλον ...μοιχεύσεις) με την Γραμματέα του Εργοδότη. Τουλάχιστον όχι πριν περάσει λίγος χρόνος και αφού βέβαια έχεις περάσει εσύ το κατώφλι της Πρόσληψης! Ένα τέτοιο ατόπημα μπορεί να σου κοστίσει την ίδια την Πρόσληψη, ή την μετέπειτα πρόοδό σου στην επιχείρηση!
  8. Ου κλέψεις - τις Ιδέες των Συνυποψηφίων σου. Ό,τι κάνεις προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει Μπούμερανγκ που θα γυρίσει πίσω σε σένα!
  9. Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά των Ανταγωνιστών σου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και κάποιος κάποτε θα το αποκαλύψει - όταν πλέον θα είναι πολύ αργά για να το μαζέψεις!
  10. Ουκ επιθυμήσεις αυτά που έχει κάποιος γνωστός σου Συνυποψήφιος Ανταγωνιστής. Η ζήλια είναι κακός σύμβουλος και δεν οδηγεί ποτέ σε καλό.
  11.  
    Αν νομίζεις ότι αυτές οι 10 εντολές μπορούν να σε βοηθήσουν, τότε εκτύπωσέ τις και βάλτες στον τοίχο του γραφείου σου για να τις συμβουλεύεσαι τακτικά και να σου δίνουν ώθηση για επιτυχία. 
    Αν πάλι θέλεις να βοηθήσεις τους επόμενους που θα τις διαβάσουν, θα ήθελα πολύ να δω τις βελτιώσεις που θα ήθελες να κάνεις.
       Ο Career Coach Cyrus παραδίδει δωρεάν σεμινάρια για βελτίωση της Επαγγελματικής σας κατάστασης. Καλέστε τον σε ένα τοπικό σας φορέα.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου